Pazartesi, Ekim 21, 2013

Fung Hu Değil Çekirge Kung Fu! Hem de Çay Servis Edeninden





   Çay ve Kung Fu kelimelerinin birlikte kullanıldığı bir cümle ne kadar anlamlı olabilir diye düşünebilirsiniz. Bir içecek ile Uzakdoğu savunma sanatı arasındaki bağı bulmakta zorlanabilirsiniz de. Ancak Kung Fu master diye bir terim var. Ve uzmanlar harika bir görsel şov ile çay sunumu yapıyorlar. Beşiktaş'taki Shangri-La Bosphorus İstanbul'da çalışan Chen gibi.



   Kendisi bu mesleği yapabilmek için 6 yaşında eğitim almaya başlamış. Çin'in çay yetiştirme konusunda en önemli bölgesi olan Sichuan'daki Kung Fu Tea Master yarışmasında birinciliği bile varmış.

   Çinliler büyük gruplar halinde yemek yer ve yemeğin başından sonuna kadar çay tüketirlermiş. Çin çaylarının aromalarını koruması için yemek süresince düzenli olarak fincanlara çay taprakları ve sıcak su eklenirmiş.



   Yüzyıllar önce bu kalabalık yemeklerde çay servis eden kişiler servis yaparken misafirlerin konuşmalarını bölmek zorunda kaldığı için misafirler bu durumdan rahatsızlık duyarlarmış. Bu rahatsızlığı önlemek için 85 cm uzunluğunda lüleye sahip çaydanlıklar kullanılmaya başlanmış. Daha sonra bu özel çay servisi Kung Fu hareketleri ile birleştirilerek bir seremoniye dönüştürülmüş. Bu şovu gerçekleştiren Kung Fu Tea Master'lar şovu yapabilmek için yaklaşık 7 yıl süren bir eğitimden geçerek sertifika sahibi oluyorlarmış. Nelerle uğraşıyorlar allahııımm!

   Yüzlerce çeşit Çin çayı varmış ve farklı mevsimlerde farklı çaylar tüketiliyormuş.



   Chen, bu şovu yaparken hareketleri ile çok seri ama bir o kadar da estetik çay sunumunu yaptı ve gözlerimizi kendisinden almamız mümkün olmadı. Şovun sonunda başının üstünden uzattığı özel çaydanlığı ile fincanımıza çayı koyarken kendisini ayakta alkışlamak ya da kucaklayıp tebrik etmek arasında kararsız kaldığım için sadece gözlerim açık bir şekilde izledim. 

   15 Eylül-15 Ekim tarihleri arasında devam edecek olan bu etkinlik, haftanın her günü 14.30-18.00 saatleri arasında gerçekleşiyor. Nelerle uğraşıyorlar dedim ama büyülenmemek elde değil. Bu görsel şöleni kaçıran Shangri-La Bosphorus un çeşit çeşit etkileri olan özel çaylarını da kaçıracak demektir. O zaman kalori yakamazsınız, stresi engelleyemeyip ciltteki olumsuz etkileri azaltamazsınız, kalp hastalıkları riskini azaltan Pai Mu Tan Çayını içemezsiniz. Hatta Jasmin Xian Yu Çayı'nı deneyemeyeceğiniz için yaşlanma etkilerini yavaşlatamazsınız.



   Benden söylemesi! 

   Yine de bizim çaycı amcaların hakkını yememek lazım 30 adet dolu çay bardağını omzuna kadar dizip tek seferde taşımak da kolay değil hani.



   Bu arada beni oraya götürüp bu güzelliği izlememi sağlayan düşünceli arkadaşım, sağol! :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder