Perşembe, Ekim 24, 2013

Ferahfeza -Pek Ferah Pek Eğlenceli Pek Lezzetli





   İsmini Ece Temelkuran’ın koyduğu Ferahfeza, Leb-i Derya’nın sahiplerinin Karaköy’deki yeni yeri. Karaköy Liman İşletmelerinin tam karşısında Mimarlar Odası’nın teras katında açıldı.



   Gerçekten de ismindeki gibi çok ferah, manzaralı, yüksek tavanlı ve keyifli bir yer. Yemekler de bir o kadar lezzetli ve zevkli bir şekilde sunuluyor. Arka tarafında Galata’ya bakan açık bir bar bölümü var, içerisinin dekorasyonu ise çok zevkli ve kışın da favori restoranlarımızdan biri olmaya aday. Ön kısmındaki balkonu ise tarihi yarımada manzarasına sahip ve rahat masalarıyla havalar güzelken gelmek için ideal. Buraya hava kararmadan gelip huzurlu ve güzel ortamının tadını çıkartmanızı öneririm.



   Başlangıç olarak bonfile carpaccio, levrek marine, trüf mantarlı köz patlıcan, Çanakkale domatesleri ve ezine peyniriyle hazırlanan domates mücveri, humus ile servis edilen acılı karides, asma yaprağında somon ve taze fasulyeyi mısır ununa bulayarak kızartıkları fasulye micmeri gibi güzel lezzetler deneyebilirsin. Hepsi çok lezzetli olan ve fiyatları 12-25 TL arasında değişen bu başlangıçlardan bonfile carpaccio ve domates mücveri hem porsiyon olarak büyük hem de çok lezzetli. Tam benlik:) Fasulye micmeri de atıştırmalık olarak gerçekten güzel ve denemeye değer.



   Ana yemek alternatifleri arasında deniz tarağı risotto, antep fıstıklı somon, karidesli pappardelle, bonfile ve tandır gibi alternatifler bulunuyor. 40-50 TL civarındaki bu ana yemekler bir kişi için ideal bir akşam yemeği olabilir. Yine de birileriyle paylaşıp burada farklı yemeklerin tadını çıkarmanızı tavsiye ederim.



   Ferahfeza’da içki dahil 75-100 lira arası hesap ödeniyor. Birçok farklı markanın yer aldığı zengin bir şarap kavı var ve fiyatlar makul. Yemeklerimize o akşam Terra Beyaz Kalecik Karası, Kayra Vintage Öküzgözü 2010 ve Nodus Merlot –Cabernet Frank 2010 eşlik etti.



   Yemeği tatlı bir şekilde bitirmek isterseniz peynirli irmik helvasını ve Ferahfeza’ya özel limon kabuklu ve sütlü ya da lavantalı dondurmayı denemenizi öneririm. Lavantalı dondurmayı Leb-i Derya'da yiyordum. Daha doğrusu tüm gün mutfakta durunca bir şeyler yemeden duramadığımdan çaktırmadan sufle yapıyordum kendime:) Onu mideye atarken de yanında iyi gidiyordu:) Biz bitter çikolatalı suflesini de denedik ama bence o tatlıyı Lokanta Maya‘da yemek daha keyifli.




   Nerede oturursanız oturun aklınız diğer bölümde kalıyor. En iyisi benim yaptığım gibi yapıp ilk içkinizi Galata Kulesi’ni seyrederek almak. Sonra arka terasta yemek ve geceyi barın önünde dans ederek kapamak!

Kemankeş cad. no:31 Mimarlar Odası Binası 5. Kat
Karaköy  0212 243 51 54


   

   

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder