Çarşamba, Ekim 30, 2013

Ama Karnabahar da Her Şekilde Güzel!



      Karnabahar alıp bu sefer değişik bir şey yapmaya karar verdim. Değişik derken, o kadar seviyorum ve o kadar çok yaptım ki bu ara, haşlama ya da yemek haricinde olan her şey bana değişik şuan.

   Derkeen pane yapmaya karar verdim. Pane genellikle tavuk ve balık hazırlarken kullanılır. Pane harcında da ekmek kırıntısı ya da galeta unu bulunur ve kızartmaya altın sarısı rengi verirler. Karnabahar panesini hazırlarken bunlardan hiçbirine ihtiyacımız yok :)

   Bu tarife eklediğim kurutulmuş kırmızıbiber, zerdeçal ve mısır unu gevrek olduğu kadar ekstra lezzetli bir pane yapmanızı sağlayacak.

   Karnabaharı kaynar suya attıktan 3-4 dakika sonra bir tanesinin sapına çatal batırın. Çatal çok zorlanmadan batıyorsa hemen süzün ve soğuk sudan geçirin.
Karnabaharları kızartırken mutlaka derin bir kızartma tenceresi kullanın. Böylece fazla yağ çekmesini engelleyeceksiniz. 

   Son olarak bal ve hardal sevmiyorsanız yerine sarımsaklı mayonez hazırlayabilirsiniz. İstediğiniz miktarda mayoneze rendenmiş sarımsak ve biraz limon suyu ekleyerek çırpabilir panelerinizle servis edebilirsiniz.

1 adet orta boy karnabahar
Haşlamak için 2-3 litre su
1 tatlı kaşığı tuz

Pane için:

3 adet yumurta
2 adet kurutulmuş kırmızıbiber
1 çay kaşığının ucuyla taze çekilmiş karabiber
1 tatlı kaşığı zerdeçal
1 su bardağı un
1 su bardağı mısır unu
tuz

Ballı hardallı sos için:

2 yemek kaşığı hardal (orta acı)
10 yemek kaşığı mayonez
2 yemek kaşığı bal

Karnabaharı yıkayın, sapını bıçak yardımıyla çıkartıp çiçeklerine ayırın.
Çiçekleri tuz eklediğiniz kaynar suda hafifçe yumuşayana kadar haşlayın. Çatal yardımıyla kontrol edin ve istediğiniz kıvamda pişmişse süzüp soğuk sudan geçirin.
Karnabaharlar iyice süzülürken çukur bir kasede yumurtaları çırpın ve kenara ayırın.
Kurutulmuş biberleri kıyın ve bir kaseye alın. Üzerine tuz, değirmen karabiber ve zerdeçalı ekleyin. Unu ve mısır ununu ekleyerek iyice karıştırın.
Sos malzemelerini de bir kase içinde iyice çırpın ve kenara ayırın.
Süzülen karnabaharları önce yumurtaya sonra da hazırladığınız pane harcına bulayın.
Kızdırdığınız yağda altın sarısı bir renk alıncaya kadar kızartın.
Karnabaharlar bitince sos ile birlikte servis yapın.

-Tutmayın beni bir tarif daha vereceğim! 

Limonlu Tavuk

4 adet kemiksiz tavuk but
1 adet limon
1,5 çay kaşığı zerdeçal
1 su bardağı yoğurt
1-2 çimdik değirmen karabiber
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı zeytinyağı


Tavukları yıkayıp hafifçe tuzlayın. Limonu yıkayıp kurulayın. Rendenin ince kısmıyla 1 çay kaşığı kabuğunu rendeleyin.
Çukur bir kaba 1 su bardağı yoğurt, zeytinyağı, 2 diş ezilmiş sarımsak, zerdeçal, karabiber, limon kabuğu rendesini alın ve karıştırın.
Son olarak tavukları ekleyip tüm sos tavuklara bulaşıncaya kadar karıştırın. Kabın üzerini streç film ile kapatarak buzdolabında 2 saat kadar sosu çekmesi için dinlendirin.
Kapaklı bir fırın kabına butları düzgünce yerleştirin. Üzerine marine sosunun tamamını dökerek yayın. Limonu dilimleyip fotoğraftaki gibi dizin.
Tavukları fırın kabının kapağı kapalı olarak 40 dakika, kapağı açık olarak 15 dakika 180 derece fırında fırınlayın. Sıcak servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder