Çarşamba, Ekim 02, 2013

'Frankie And Johnny' ile Gerçek Aşkı Bulmaca


   


   Aşk. İlk görüşte. New York’da bir cafe’de. Kalabalığın içinde. Yaralanmış bir kadın ve yaraları ile olgunlaşmış bir adam. Michelle Pfeiffer ve Al Pacino. İki müthiş oyuncu Scarface'den sonra ikinci kez çok sıcak, çok gerçek bir hikayede buluşmuşlar. Yönetmen Garry Marshall. Pretty Women’dan bir sene sonra bu filmi çekmiş. Senaryo, Off Broadway oyunu Clair de Lune (1987) den esinlenilerek Terrence McNally tarafından uyarlanmış.



   Filmin konusu ise, hapisten yeni çıkan Johnny, vakit kaybetmeden iş aramaya koyulur. Bir restoranın mutfağında çalışmaya başlayan genç adam, ilk başlarda yadırgansa da zamanla herkesçe kabul görür. Restoranda çalışan garson Frankie ise bu genç adama kayıtsızdır. Zamanla Frankie'den hoşlanan Jonny, genç kadına kur yapmaya başlar. Ancak Frankie, geçmişte yaşadığı kötü ilişkisinin sancısını hala çektiği için yeni bir ilişki düşünmemektedir. Bu film, Johnny ve Frankie'nin aşk hikayesini, sıradan ama belki de sıradan olabildiği için hayatlarımıza fazlasıyla dokunabilen, sıcacık ve samimi bir dille anlatmaktadır.





   Sarılmak için fahişe tutan bir adam var ve de bir daha bağlanmamaya yemin etmiş ve adamın deyişiyle yüzünde hep buruk bir ifade olan bir kadın.. Sonra bunlar çok tatlı sevişiyorlar ve adam 'Kötülükleri yok edemem ama kötülüklerle karşılaştığında yanında olurum' gibi tatlı sözler söylüyor. Normal bir adam olsa bir noktada vazgeçer ama film bu işte adam bilmem kaçıncı reddedişine rağmen 'Bağlanmalıyız Frankie, ancak bu şekilde yaşayabiliriz' diye diye kadını ikna ediyor..



   Frankie'nin geçmiş tecrübelerinden yola çıkarak, yaşayacağı yeni ilişkilerden korkması üzerine Johnny ona o güzel sesiyle ve bakışlarıyla 'You don't have to be afraid anymore' der. Bunu duyduğumuzla kalsak iyidir, üstüne Frankie'den gelen leziz tiradin etkisiyle bir kez daha kalpten vuruluruz..

Frankie: I am. I’m afraid. I’m afraid to be alone, I’m afraid not to be alone. I’m afraid of what I am, what I’m not, what I might become, what I might never become. I don’t want to stay at my job for the rest of my life but I’m afraid to leave. And I’m just tired, you know, I’m just so tired of being afraid...





   Ne yapıp edin ve bu filmi orjinal dilinde mutlaka izleyin. Süper şahane pek hoş çok hoş bir film buldum bizler için. Tadını çıkarın:) Tabii diş fırçalama sahnesine dikkat edin benden söylemesi:) 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder