Çarşamba, Temmuz 03, 2013

Kirazlı Cobbler ve Ispanaklı Poşe ile Gün Nasıl Kötü Geçebilir ki?



   Poşe yumurta biraz uğraştırıcı da olsa bence kahvaltıda pek şukela gidiyor. Sonrasında da kirazlı cobbler yanında da çay.. Daha ne olsun:) Tabii bütün bunları yedikten sonra iyi bir yürüyüş paklar hepimizi ama olsun. Yaz geldi. Yazlıklarında olan varsa aranızda, yedikten sonra bir güzel yüzersiniz olur biter:)

   'Ahh keşke o kadar kolay olsa' dediğinizi duyar gibiyim, benim 'çok yedim yakmam lazım' gibi değil de 'yediklerim niye yaramıyor' gibi bir derdim oluyor genelde:) Çok bir farkımız yok yani. Nereye kadar tutacağız hem kendimizi yahu? Yemek yapmanın tadı yaptıklarımızı yemekten gelmiyor mu?

   Bugün vereceğim iki tarifi de hiçbir şeyi düşünmeden denemenizi tavsiye ediyorum. Yerken verdiği mutluluk hissi bambaşka olacaktır söz! :)

Ispanaklı Poşe Yumurta


  • 200 gr ıspanak                    
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 dilim tam buğday ekmeği
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı labne peyniri
  • 2 yemek kaşığı rendelenmiş eski kaşar peyniri
  • 4 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 2 yumurta
  • Rendelenmiş muskat


  • Ispanakları yıkayıp zeytinyağında soteleyin.
  • Ekmek dilimlerini fırın ızgarasında hafifçe kızartın.
  • Labne peyniri ile yoğurdu çırpıcı ile pürüzsüz hale gelinceye kadar çırpın.
  • Kaşar peynirinin yarısını çırptığınız karışımın içine ekleyin.
  • Küçük bir tencerede su kaynatın. Sirkeyi ekleyin.
  • Yumurtayı bir kepçenin içine kırın.
  • Kepçeyi yavaşça suyun içine batırın.
  • 30 saniye kadar bekleyip yumurtayı suyun içine bırakın.
  • 2-3 dakika pişirin ve yumurtayı kevgir yardımı ile suyun içinden alın.
  • Ekmek ve ıspanağı tabaklara paylaştırın.
  • Üzerine hazırladığınız poşe yumurtaları ekleyin.
  • Hazırlamış olduğunuz sosu üzerine gezdirip rendelenmiş muskat serpiştirerek servis yapın.
  • İsterseniz peynir ve yoğurt yerine ıspanağın üzerine dilim beyaz cheddar peyniri koyabilirsiniz. Ben birini o şekilde yaptım.


Kirazlı Cobbler


  • 6 su bardağı çekirdeksiz kiraz    
  • 5 yemek kaşığı esmer şeker
  • 1.5 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 2 yemek kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu
  • Yarım çay bardağı portakal suyu
  • 30 gr tereyağı

hamur için

  • 285 gr un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tutam tuz                                      
  • 90 gr tereyağı                               
  • 180 ml krema

üzeri için

  • Vanilyalı dondurma                               
  • Kiraz



  • Kiraz, esmer şeker, nişasta, portakal kabuğu ve portakal suyunu bir kapta karıştırıp küçük fırın kaplarına paylaştırın.
  • Tereyağı parçalarını üzerlerine serpiştirin.
  • Hamur için tereyağını küçük parçalara bölüp bir kap içine alın.
  • Un, şeker, kabartma tozu ve tuzu ekleyip yoğurun.
  • Kremayı ekleyip iyice karıştırın.
  • Hamuru merdane ile açıp kalıplar ile aynı büyüklükte kesin ve kirazların üzerine yerleştirin.
  • 180 dereceye ayarlanmış fırında 45 dakika pişirin.
  • Tatlıların üzerine dondurma ve kiraz yerleştirip servis yapın.
  • İstediğiniz meyve ile yapabilirsiniz bu tatlıyı. Her şekilde çok lezzetli oluyor. Ya da büyük bir fırın kabında yapıp servis ederken bölebilirsiniz.


 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder