Salı, Temmuz 09, 2013

Düşük Kalorili Az Yağlı Tarifler



   Anne Sheasby’nin yazdığı, Meltem Savcı ile Füsun Savcı’nın çevirdiği yeni bir sağlıklı beslenme iddiası taşıyan kitap: “Aperatifler, çorbalar, ana yemekler, garnitürler, salatalar, makarnalar, tatlılar, pastalar ve hamur işlerini içeren, her özel duruma uygun lezzetli, baştan çıkarıcı tarifler” sözleriyle kısaca anlatılabilir. 1900’den fazla fotoğrafla, 400’den fazla lezzetli, hafif ve sağlıklı tarif ile tam da ramazanda faydalanabileceğiniz bir kitap olmuş.


   Kitapta sadece tarifler yok. Mesela beslenme biçiminizi daha iyiye doğru neden değiştirmeniz gerektiğine dair izlenmesi basit bilgiler ve bunu nasıl yapacağınıza dair tavsiyeler, yağ oranını azaltmanın kolay yolları ile yağsız ve az yağlı yemek pişirmenin sırları, sağlıklı beslenme ve yemek pişirmenin başlıca rehberi. Her zaman elinizin altında bulunması gereken bir kitap. Artık ne yediğimize dikkat ettiğimiz bu dönemde güzel bir yol gösterici olmuş. Her tarifin kalori ve yağ içeriğinin belirtildiği besin değerleri tablosunun yanı sıra yararlı ipuçlarını da eklemişler. 

   Duymadığım birçok bilgi var kitapta. Birkaç tanesini yazayım dedim ama hangi birini yazmam gerektiğine karar veremedim:)

   Siz en iyisi kitaba bir göz atın. İçeriğe bakarsak fiyatı çok uygun kalıyor zaten. Kalori hesabı yapanlara duyurulur:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder