Perşembe, Temmuz 04, 2013

İdilica Giritli


   'Hiçbir yemeğin bildiğiniz gibi olmadığı yer.' Mesela mavi pilav! Mutlaka gidin. Okyanus krep mi olur, kahvaltı mı, Ege mutfağından başka hiçbir yerde yiyemeyeceğiniz başka bir ot mu olur bilinmez ama mutlaka bayılacağınız bir sürü yemek bulacaksınız.



   Cihangir ve Suada olarak iki seçeneğiniz var. Cihangir'de meydandaki camiinin hemen yanında. Günün her saatinde keyifle oturabileceğiniz bu mekan, kapı önünde sereserpe duran masaları ve sedirleri ile yaz günleri için ideal olmuş.



   Ada kültürünün kendine özgü renkleri, rüzgargülü ve saksılar Girit'in havasını ve lezzetli yemeklerini Cihangir'e taşımış.


   Mekan sahibi genç bir avukat. Küçüklüğünde komik komik yemekler yapıp ailesini güldürürmüş fakat kimse onun yemek merakını ciddiye almıyormuş. Hukuk öğrencisiyken farklı ve gösterişli pastalar hazırlayarak çeşitli mekanlara satmış ve böylece kendini tanıtmış. Televizyonlarda yemek programları yapmış, Girit mutfağı üzerine bir kitap hazırlamış ve zaman içerisinde insanlar hukuk kariyerini değil yemek bilgisini konuşur hale gelmişler. Böylece Cihangir'de bir yer bulup bu işe başlamış.


   Mavi pilav tamamen kendi buluşu bu yüzden başka yerde bulamazsınız. İçinde maydanoz, dereotu ya da semizotu gibi mevsim yeşillikleri ile limon ve korukekşisi var. Ekşiliği verenin ne olduğunu anlasanız da maviliği verenin ne olduğu büyük bir sır:)


   Favori olan bir diğer yemek ise İdilica Köfte. Küp küp patateslerin üzerinde sumaklı karamelize soğan, İdil'in spesiyali olan küçük tarçınlı ada köfteleri. Üzerine zeytinyağlı sarımsaklı yoğurt ve son olarak domates sos ve taze maydanoz. 


   Bu küçük mekan daha pek çok sürprizlerle dolu. Kahvaltıda ekmek yerine Pişi, enginar reçeli, lavanta reçeli, mis gibi gül kokan ve içinde minicik gerçek güller olan bir gül çayı ya da arapsaçı, ebegümeci, kuşkonmaz otları gibi bu mekanda yapılan veya en güzeli neredeyse bulunup getirilen pek çok özel lezzet var. Kahvaltı, 5 çayı, akşam yemeği demeden gidip keşfinizi yapın. Sadece İdil ile tanışmak bile günün iyi geçmesi için yeterli sebep olacaktır. Göreceksiniz.


   Bir masada oturup yanınızdaki masaya 'Ya ne yiyorsunuz, güzzel mi?' diye sorup birbirini tanımayan insanların sohbet etmeye başladığı sıcacık bir ortam. Tek eksiği hamak:) 


Giritli İdilica
Firuzağa Palaska sokak no:1 Cihangir
0212 244 46 37

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder