Çarşamba, Temmuz 24, 2013

Meyveli Yaz Kokteylleri



   Yeşil çay sevmeyenler var mı aramızda? Mutlaka vardır. Mesela ben. Rahatlatır, geceleri de güzel bir uyku çekmemizi sağlar belki ama ısınamadım bir türlü. Atıyorum bir sürü şeker. Yine de istediğimiz tadı alamıyorum. Şekersiz de hiç içemiyorum:)

   Ama yeşil çay ile kokteyller, smoothie'ler yaratabilirsiniz. Hem lezzete sağlık, hem de sıcak yaz günü ikramlarınıza keyif katmış olursunuz. Sıcak içilen yeşil çayı hazırlarken kullanılan çay miktarından daha fazlasını kullanıyorsunuz sadece. Eğer imkanınız varsa poşet yerine yaprak kullanmak daha iyi sonuç verecektir.

    Buz kalıbının her boşluğuna birer nane yaprağı koyup, üzerlerine çayı boşaltın ve buzluğa atın. Bu buz küplerini yapacağınız kokteyllerle kullanabilirsiniz.

   Kendi damak tadınıza göre hazırlayacağınız içecekler zaman içinde denemelerle daha da gelişecektir. Esas seçeceğiniz meyvelerin taze olmasıdır. Egzotik aromalardan hatta aromatik taze otlardan da faydalanabilirsiniz.


Kırmızı Meyveli Yeşil Çaylı Kokteyl

Kırmızı albenisinden ötürü kokteyllerde en sevilen renklerden biri bana göre. Bu renkte olmasını sağlamak için aklınıza gelen meyvelerin hepsini kullanabilirsiniz. Çilek, vişne, frambuaz, kırmızı yaban mersini, karpuz.. Frambuazları şeker ile mutfak robotunda çekip süzün. Püre haline gelince soğuk yeşil çayı ve portakal suyunu ekleyip karıştırın. Ve o mükemmel rengi alması için diğer meyvelerden de destek alabilirsiniz. Lime veya nane ile kokteyllerinize renk katabilirsiniz.


  • 150 gr karışık kırmızı meyve
  • 100 gr frambuaz
  • 400 ml soğuk yeşil çay
  • 1/2 portakal suyu
  • İsteğe bağlı şeker
  • Taze nane yaprakları
  • Buz küpleri


Mango Ve Yeşil Çaylı Kokteyl

Kokteyl denince her şeyin püre haline geldiği bir içecek düşünmeyin. Birbirine yakışan meyveleri küçük küpler halinde doğrayıp içeceğinize katabilirsiniz. Örneğin armut ve elmaya yakışan meyveleri seçin. Mango, kayısı, kavun gibi. Bu meyvelerin yarısını doğrayın diğer yarısını da blender'dan geçirerek bardaklara paylaştırın. Üzerine yine yeşil çay ekleyin ve bolca buzla servis edin.


  • 1 adet mango
  • 1 adet sert armut
  • 1 adet sert yeşil elma
  • 1 dilim kavun
  • 2 adet kayısı
  • 300 ml soğuk yeşil çay
  • 1/2 limon suyu
  • 100 ml portakal suyu
  • 50 ml ananas suyu
  • Buz küpleri


Böğürtlenli Yeşil Çaylı Kokteyl

Orman meyvelerinden hoşlananlar için keyifli bir kokteyl. Böğürtlenlerden birkaç tanesini süsleme için ayırıp, kalanını şeker ile mutfak robotunda püre haline getirip süzün. Hazırladığınız püreyi esmer şeker ile bardaklara paylaştırıp şeker eriyene kadar karıştırın. Üzüm ve misket limonu suyunu da ekleyip karıştırmaya devam edin. Yeşil çay ve buz küplerini ekleyin. Ayırdığınız böğürtlen ve yaban mersinleri ile süsleyerek servis yapın.


  • 300 ml soğuk yeşil çay
  • 2 tatlı kaşığı misket limonu suyu
  • 100 ml üzüm suyu
  • 100 gr böğürtlen
  • 8-10 adet mavi yaban mersini
  • 5 gr şeker
  • 10 gr esmer şeker
  • Buz küpleri



 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder