Pazartesi, Temmuz 29, 2013

Haftanın Menüsü



   Bazen içimden ne kadar gelse de yazmak istediklerimi kelimelere dökemiyorum. Bugün de o anlardan biri. Kalbimin tam ortasında bir yumru.. Ne yaparsam yapayım hiç gitmeyecekmiş gibi duruyor. 


   O yüzden bana müsaade. Julie & Julia 'yı açıp tekrar izlemeyi düşünüyorum. Yarın daha güzel bir gün olacaktır eminim... 



PAZARTESİ

Patlıcanlı Kiraz Domatesli Makarna


  • 250 gr burgu makarna   
  • 1 patlıcan   
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı   
  • 2 diş sarımsak   
  • 300 gr kiraz domates   
  • 1 yemek kaşığı balsamik sirke   
  • Fesleğen yaprakları

  • Fırını 200 dereceye ayarlayın. 
  • Patlıcanı yıkayıp küp şeklinde doğrayın ve zeytinyağı ile harmanlayın. 
  • Sarımsak, tuz ve karabiber ekleyip fırın tepsisine aktarın ve 10 dakika pişirin. 
  • Domatesleri, sirkeyi ekleyip 5 dakika daha pişirin. 
  • Bu arada makarnayı kaynayan tuzlu suda hafifçe yumuşayıncaya kadar pişirin ve süzün. 
  • Makarnayı sebzelerin bulunduğu tepsiye aktarıp iyice karıştırın ve servis tabaklarına paylaştırın. 
  • Fesleğen yaprakları serpiştirip servis yapın. 


SALI

Kağıtta Tavuk But


  • 1 parça Mudurnu tavuk but
  • 200 gr ıspanak
  • Yarım salçalık kırmızıbiber
  • 1 diş sarımsak
  • 1-2 dal dereotu
  • Zeytinyağı
  • Tuz, karabiber
  • 1 patates
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • 1-2 dal maydanoz
  • 1 taze soğan

  • Yağlı kağıdı kısa kenarı 14 cm, uzun kenarı 16 cm olacak şekilde keserek katlayın. 
  • Dikdörtgen şekilli bir kap haline getirin. 
  • Ispanak ve küçük kesilmiş kırmızıbiberi bir kasede harmanlayıp yağlı kağıttan yaptığınız kabın içine alın. 
  • Tavuk budunu kemiğinden ayırıp dilimleyin. 
  • Kıyılmış dereotu sarımsak, tuz, karabiber ve zeytinyağı ekleyin. 
  • Hazırladığınız tavuk etli harcı ıspanaklı harcın üzerine yayın. 
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25 dakika pişirin. 
  • Patatesin kabuğunu soyup parmak şeklinde doğrayın. Kaynar suya ekleyip haşlayın. 
  • Kırmızı pul biber ve kıyılmış maydanoz karışımına bulayın.
  • İki patates parçasını haşlanmış taze soğan yeşilliği ile bağlayın. 
  • Yağlı kağıt içinde pişirdiğiniz tavuk etiyle birlikte servis yapın. 


ÇARŞAMBA

Yenidünyalı Ve Sebzeli Tavuk Güveç


  • 2 parça tavuk bonfile
  • 4 yenidünya (Malta eriği)
  • Yarım kabak
  • Yarım patates
  • Yarım havuç
  • 4 adet taze fasulye
  • Hazır domates sos
  • 1 defne yaprağı
  • 1 yemek kaşığı parmesan peyniri
  • 2 dal taze kekik
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz, karabiber
  • Maydanoz

  • Tavuk bonfileleri zeytinyağı, tuz, karabiber karışımı ile marine edin. 
  • Sebzeleri istediğiniz büyüklük ve şekilde kesip domates sos, rendelenmiş parmesan peyniri, defne yaprağı ve kıyılmış kekik ile harmanlayın. 
  • Tavuk eti, erikleri ve sebzeleri güvece alın. 
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika pişirin. 
  • Kıyılmış maydanoz serpip servis yapın.


PERŞEMBE

Tereyağlı Ve Hardal Soslu Enginar


  • 4 yapraklı enginar (tercihen İzmir enginarı)  
Sos için
  • 100 gr tereyağı
  • 3 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı hardal
  • 1 yemek kaşığı hardal tohumu püresi
  • 1 yemek kaşığı krema

  • Temizlenmiş enginarları buharda yarım saat haşlayın. 
  • Sosu için sarımsakları soyup havanda ezin. 
  • Tereyağını tavada eritip köpürtün. 
  • Ayrı bir kapta hardal, hardal tohumu püresi, sarımsak püresi ve kremayı iyice karıştırın. 
  • Haşlanmış enginarların yapraklarını tek tek ayırın. Sosla birlikte servis yapın.


CUMA

Levrek Dolma


  • 1 büyük boy levrek    
  • 50 gr margarin
  • 1 soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çorba kaşığı dolmalık fıstık
  • 7-8 mantar
  • 2 domates
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım çay kaşığı rendelenmiş muskat
  • Tuz, karabiber
Üzeri için
  • 3 çorba kaşığı süt kreması
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

  • Levreği temizleyip fileto çıkarın. Bol suyla yıkayıp kağıt mutfak havlusuyla kurulayın. 
  • Soğan ve sarımsağı soyup ince doğrayın. Domatesi soyup rendeleyin. Mantarları temizleyip dilimleyin. Maydanozu temizleyip kıyın. 
  • Margarini tavada eritin. Soğan, sarımsak ve dolmalık fıstıkları ekleyip pembeleştirin. Mantarı ilave edip bıraktığı suyunu çekene kadar soteleyin. Domates, maydanoz, muskat, tuz ve karabiberi ilave edip kısık ateşte 10 dakika pişirin. 
  • Fırın tepsisini hafifçe yağlayın. İki parça levrek filetonun üzerine malzemeyi paylaştırıp yayın. 
  • Kenarları üst üste gelecek ve malzeme görünmeyecek şekilde kapatın. 
  • Kat yerleri altta kalacak şekilde filetoları tepsiye alın. Üzerlerine süt kreması döküp kaşar peyniri serpin. 
  • Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.

1 yorum:

  1. Haftanın mönüsünü bekliyorduk sabırsızlıkla ellerine sağlik inşallah yarın güzel bi hün olur.:)

    YanıtlaSil