Çarşamba, Temmuz 17, 2013

Çikolatalı Çilekler!



   Bu yazıyı gecenin bir yarısı yazıyorum. İşkence çekerek yazıyorum hatta. Çünkü konusunu özellikle seçtiğim bu yazının malzemelerini bu saatte bulabilmem mümkün değil. Hem çilek istiyorum hem de çikolataya bulanmış olsun istiyorum. Çikolata yiyorum unuttursun diye ama yok! Daha önce yapmış olduğum ve fotoğrafını çektiğim tariflere bakıp bakıp iç çekiyorum:)

   Niçin sabah aklıma gelmedi ki hem? Gecenin ikisinde insanın canı bir şey çeker anladık da en ulaşılmaz olanı mı çeker yahu? 

   Yazacağım tarifi anlamışsınızdır muhtemelen. Çikolatalı çilekler! Yapması zor değil ama yaparken yemeden duramayacağınız için bitirmesi uzun sürüyor biraz:)


   Çikolatalı çileğin püf noktası, çilekleri batırdığınız çikolatanın oda sıcaklığında olmasıdır. Çileklerin uzun saplı olması da bandırma işlemini ve yemeyi kolaylaştıracaktır.

Çikolatalı Çilek



  • 350 gram bitter çikolata     
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Yeterince çilek
  • 150 gram beyaz çikolata






  • Çikolataları doğrayıp iki ayrı ısıya dayanıklı kaba aktarın.
  • Yavaş yavaş kaynamaya başlamış su dolu minik bir tencereye oturttuğunuz bu kaplardaki çikolatalar (benmari usulü) erimeye başlayınca bir spatula yardımıyla karıştırın, kapları tencerenin üzerinden alıp bir kenara koyun ve çok az soğumalarını bekleyin.
  • Bu arada çilekleri yıkayın ve kağıt havlu ile kurulayın. Çikolatanın yapışması için kuru olmaları gerekir.
  • Çilekleri saplarından tutarak oda sıcaklığına gelmiş çikolataya batırın.
  • Beyaz çikolatayı da aynı şekilde eritin. Çatal yardımıyla çileklerin üzerine şerit halinde sürün.
  • Hayal gücünüze göre istediğiniz şekli verebilirsiniz. Bunun için suluboya fırçası kullanabilirsiniz.
  • Çikolatanın her yana bulaşmaması için yağlı fırın kağıdı kullanın. Sertleşmesi için yaklaşık 15-20 dakika boyunca buzdolabında bekletin.
  • Dilerseniz batırma işleminden sonra fındık ya da çikolata parçacıklarına da batırıp buzdolabına koyabilirsiniz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder