Cuma, Temmuz 19, 2013

Autumn in New York mu yoksa Monsoon Wedding mi?



   

   Bilgisayarım bozuldu! Yazılarımı bir süre bu şekilde yazmak zorundayız maalesef. Ipad olmasa telefondan yazardım bir şekilde ama hiç rahat olmuyor böyle. Ve ne kadar bağımlı bir hale gelmişim onu fark ettim. Bir yanım eksildi resmen:)

   Bugün film günü. İki film yazıyorum size. Biri Hint filmi. Yemek sahneleri çok değişik gelecektir. Diğeri tam bir romantik film! Çoğunuz izlemişsinizdir belki:) 

   Romantik filmimizin ismi New York'ta Sonbahar. Nasıl? Hatırlayan var mı?:) Filmin yönetmenliğini Joan Chen üstlenirken, başrollerini Richard Gere ve Winona Ryder paylaşmış.


   Konusu, Will Keane 48 yaşında, zengin ve yakışıklı bir kişidir. Çapkın olan Will, kısa süreli ilişkilerle hayatını geçirmekte ve aşka inanmamaktadır. Charlotte Fielding, 22 yaşında, büyükannesiyle yaşayan bir sanatçıdır. 
   Will, Charlotte ile geçirdiği ilk gecenin ardından Charlotte'a kendisinden uzun süreli bir ilişki beklememesi gerektiğini söyler. Charlotte ise Will'e hayati tehlikesi olan bir tümör taşıdığını açıklar ancak, Charlotte, bu durumdan çok da etkilenmiş gözükmemektedir. Will, Charlotte'a aşık olmaya başlar ancak Charlotte Will'in sadakatsizliklerine katlanamaz ve onu hayatından çıkartır.
   
 
   Will Charlotte'u kendisi ile yeniden biraraya gelmeye ikna edebilecek midir? Charlotte'a hastalığını atlatmasında yardımcı olabilecek midir? Will kendi sorumsuz tarzını değiştirebilecek midir? Soruların hepsi filmde gizli. Çikolatanızı ve mendilinizi yanınıza alın ve filmi izlemeye koyulun:)


   Diğer film ise biraz önce yazdığım gibi bir Hint filmi. Monsoon Wedding.

   Yeni Delhi’de oturan Verma Ailesi, kızları Aditi’yi, Amerika’da yaşayan aile dostlarının mühendis oğlu Hemant’la evlendirmeye karar vermişlerdir.


   Aslında görücü usulüyle evlendirilme fikrine karşı olan genç kız, evli bir spiker olan Vikram’la yaşadığı aşkın geleceği olmadığını görür ve hayatına bir düzen vermek için ailesinin bu kararını kabul eder.


   Hint düğünlerini öyle diğer hint filmlerindeki şaşaalı, abartılı ve hayali dans koreografileriyle anlatmak yerine sade ve gerçek haliyle aktarmış olması güzeldi, düğün sırasında teypten çalan müzik superdi. Tekrar tekrar dinlemek istedim.

   Genelde bu tarz filmler izlemem. Romantik film sevgiliyle izlenir. Hint filmlerine ise çok merak duymam. Ama içinde yemek görüntüleri var ise mutlaka izlemek isterim. Issız Adam hariç. Bir daha o filmi izlemeye yüreğim dayanmaz herhalde:)

   İyi seyirler...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder