Pazartesi, Şubat 11, 2013

Bonbon Partili Haftanın Menüsü




   Dün minik yeğenin doğum günü partisi için Ataşehir'de bir yere gittik. Bonbon Parti Evi! Ben gittiğimde kocaman bir alanda bir o tarafa bir bu tarafa koşturan çocukları görünce şaşırdım kaldım. Çocukların koşturmasına değildi tabii ki şaşkınlığım alanın bu kadar büyük olmasınaydı:) Ataşehir'in merkezinde Kamelya Çarşısının içinde bulunuyor burası. Ama ne parti evi! Görmeniz gerek. Çıkarıp çizmelerimi resmen onlarla koşturup, palyaçoya gülesim geldi. 

   Rengarenk bir alan, bir lokmacık masalar, aslında hiç sevmediğim ama bugün karşılaştığım en komik palyaçolar. Her şey mevcuttu. Üstelik oturduğunuz yerden kalkmanıza gerek bile kalmıyor. Her türlü servisi yapıyorlar. 


   Bizde teyze çok o yüzden herkes bir şey yapıp getirdi. Ben çikolata parçacıklı, cevizli kek götürmeye karar verdim. Tarifini yarın vereceğim. Pek beğenildi çünkü:) Bir yer açıp yapmam gerektiğini söylediler pek mutlu oldum. Bilseler evde ne uğraştım ben onlarla:) Cevizleri bile tadıp koydum ki acısı denk gelmesin diye.

   Baktım hakikaten yaptığım güzel olmuş düşünmeye başladım neler yapabilirim daha farklı şeyler de ekleyip acaba açsam mı butik bir yer? Sadece insan yanına birini istiyor böyle durumlarda. Hem yükünü hafifletmeli hem de ortak lezzetler çıkarmalı ortaya.


   Eğer çocuğunuz var ise ve hem uygun fiyat hem de servisi iyi olan yer arıyorsanız Bonbon Parti evi diyorum başka da bir şey demiyorum!

   Bugün haftanın menüsünü yazma günü. Umarım bu hafta da yapar, yer, beğenir ve beni anarsınız:) 


PAZARTESİ


    Dil Çorbası


  • 400 gr dana dili               
  • 3 diş sarımsak
  • 2 adet yumurta
  • 4 çorba kaşığı un
  • 1 su bardağı sirke
  • 1 çorba kasesi yoğurt
  • 2 çorba kaşığı tereyağı



  • Dana dilini pişinceye kadar iyice haşlayın.
  • Haşlama işleminden sonra ocaktan alın. Nohut büyüklüğünde doğrayın.
  • Bir tencereye 2 çorba kaşığı tereyağı koyun, doğranmış dili ilave edin ve hafifçe kavurun.
  • Tencereye 3 su bardağı su ilave edip tekrar kaynatın.
  • Ayrı bir kaba yoğurt, 2 adet yumurta, 1 su bardağı suyu koyup iyice çırpın. Kaynayan çorbanın üzerine hazırladığınız bu karışımı yavaş yavaş dökün.
  • 20 dakika daha kaynatarak ocaktan alın.
  • Küçük bir tavada tereyağı eritin. Biraz kırmızı pul biber ekleyin.
  • Servis ederken çorbanın üzerine gezdirin.



SALI


    Hardal Soslu Dana Bonfile



  • 400 gr bonfile             
  • 170 gr krema
  • 50 gr fesleğen sos
  • 5 gr fajita baharatı
  • 1 tatlı kaşığı hardal
  • Haşlanmış brokoli (dilediğiniz sebzeleri kullanabilirsiniz)



  • Sosu için, kremayı çırpın. Hardalı, fesleğen sosu ve baharatı ekleyip hızlıca çırpın. Biraz karabiber ekleyin.
  • Bonfileleri ızgarada pişirin.
  • Patates kızartması, haşlanmış ve zeytinyağı ile tatlandırılmış brokoli ve hardal sos ile servis yapın. 
  • Ben haşlanmış sebzelerle yemeyi tercih ettim. Her şekilde lezzetli olduğu kesin.



ÇARŞAMBA


    Spagetti Puttanesca



  • İri taneli tuz                       
  • 1/2 kg spagetti
  • 1 çorba kaşığı zeytinyağı 
  • 3 diş dövülmüş sarımsak
  • Bir çay kaşığı kırmızı pul biber 
  • 6 ançüez, yıkanmış (isteğe bağlı)
  • 800 gram domates
  • 2 çorba kaşığı kapari, yıkanmış
  • 1/2 bardak doğranmış, çekirdeği çıkarılmış kalamata zeytini 
  • Taze çekilmiş karabiber 



  • Spagettiyi büyün bir tencerede haşlayın.
  • Bu arada büyük bir tavada orta ateşte yağı ısıtın. Sarımsak, kırmızı biber ve ançüezleri tahta kaşıkla ezerek ekleyin. Sarımsağın kokusu çıkana kadar 2 dakika karıştırarak pişirin. 
  • Domatesleri rendeleyin ve  ekleyin. Kapari ve zeytinleri ilave edin. Kaynayınca altını kısın. Kıvamı koyulaşana kadar 5-10 dakika kısık ateşte pişirin. Makarnayla karıştırın, tuz ve karabiberle tatlandırın.
  • Dilerseniz parmesan peyniri rendeleyip servis edebilirsiniz.



PERŞEMBE


    Fırında Ispanaklı Somon



  • 8 su bardağı edecek kadar baby ıspanak  
  • 1 çorba kaşığı portakal suyu 
  • 3 portakal dilimi, soyulmuş ve ince dilimlenmiş
  • 4 adet derisiz somon fileto
  • 2 parça taze zencefil, soyulmuş ve ince şeritler halinde kesilmiş
  • 1 arpacık, ince dilimlenmiş
  • Tuz ve kara biber
  • 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı



  • Fırını 235 dereceye ısıtın.
  • Ispanakları parşömen kağıdına dizin.
  • Üzerine somonları koyun.
  • Somonların üzerine portakal suyunu eşit miktarda dağıtın ve dilimleri yerleştirin.
  • Zencefil, arpacık, tuz ve karabiber ile tatlandırdıktan sonra üzerine biraz zeytinyağı gezdirin.
  • Parşömen kağıdının köşelerini bir araya getirin. Dilerseniz dikin.
  • Kenarlı fırın tepsisine koyup 15-18 dakika kadar pişirin.



CUMA


    Hindi Fümeli ve Sebzeli Sandviç


  • 4 dilim hindi füme      
  • 1 adet patlıcan
  • 1 adet kabak
  • 2 dilim salatalık turşusu
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 adet sarı biber
  • 4 yemek kaşığı labne peyniri
  • 2 yemek kaşığı taze kekik yaprağı
  • 1 tatlı kaşığı kurutulmuş maydanoz
  • 4 dilim büyük boy sandviç ekmeği



  • Kabakları ve patlıcanları dilimleyin.
  • Biberlerin çekirdeklerini temizleyip iri parçalara ayırın.
  • Tavayı ısıtıp sebzeleri önlü arkalı kızarıncaya kadar pişirin. Biraz tuz serpiştirin.
  • Labne peyniri, tuz, kekik yaprakları, kurutulmuş maydanozu bir kasede karıştırın.
  • Ekmekleri verev olarak ortadan ikiye kesin ve ızgarada hafif kızartın.
  • Bir dilim ekmeğin üzerine patlıcanların yarısını dizin.
  • Diğer dilimin her iki tarafına da labne karışımının yarısını sürün ve patlıcanın üzerine yerleştirin.
  • Kabak ve biberlerin yarısını ekleyin.
  • İki dilim hindi füme ve bir dilim salatalık turşusu yerleştirip sandviçi tamamlayın.
  • Kalan malzemeler ile aynı şekilde diğer sandviçi hazırlayın.
  • Afiyet olsun:)













 

 

 

2 yorum:

  1. biz de Atasehir"e yeni tasinmistik.2 tane kucuk cocugum var.tarifleriniz de guzel.biz de yaptiklarimizi goturebiliyor muyuz...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet evet. Dilediğinizi yapıp götürebilirsiniz. Hatta her şeyi siz götürebilirsiniz:) Tercih tamamen size kalmış. Servisi onlar yapıyorlar zaten.

      Sil