Perşembe, Şubat 07, 2013

Yımırta'da Bir Sabah



   Mehmet Ali Erbil ile Özgür Aras'ın girişimi ile açılan ve kahvaltısı için mutlaka gitmeniz gereken bir yer yazıyorum size. Yımırta!

   Eğer oturduğum an kahvaltım gelsin, hem gözüm doysun hem karnım diyenlerdenseniz burası tam size göre.


   İki çeşit kahvaltı seçeneğiniz var. Biri Yımırta kahvaltısı diğeri Türk kahvaltısı. Aralarında ufak bir fark var. İkisi de peynirlerle, kaymak, tereyağ, bal, reçeller, zeytinle donanmış tahta birer platform üzerinde masanıza geliyor. Mekâna adını veren köy yumurtası Tuzla’daki bir çiftlikten Cihangir’e getiriliyor. Taptaze olarak da masanıza teşrif ediyorlar. 


   Bu da kesmezse fiyatları 3-8 TL arasında değişen ekstralarla kahvaltının keyfini daha fazla çıkarabilirsiniz. Kahvaltıyı klasik formatından uzak, daha pratik bir yaklaşımla ele almak isteyenlerin de seçeneği bol. Sahanda yumurta, omlet, menemen türleri menünün elebaşları. İzmir usulü pişi (en güzeli) tabağı bu seçeneklerden en tavsiye ettiklerimden. Taze kızartılmış mayalı ekmek hamuru, İzmir tulumu, muammara ve ahududu reçeliyle birlikte sunuluyor. Yımırta’da kahvaltı servisi her saat mevcut. 


   Fakat menü bundan ibaret değil tabii. Ana yemekler ve makarna, salata gibi cafe menülerinden alışık olduğumuz başlıklar da mevcut. Salatalardan tahıllı salata, buğday, yeşil mercimek, fırınlanmış sebzeler, semizotu ve süzme yoğurtla hazırlanıyor. Şansınızı makarnayla deneyecekseniz bence tercihinizi Rigatone Fileto'dan yana kullanabilirsiniz. Yumuşacık bonfile dilimleri, patlıcan sos ve domatesle birlikte damağınızda öyle hemen ayrılmaya niyetli olmayan bir tat bırakıyor. Ben yer bulduğumda Bizans sarnıcının etrafını çevreleyen bahçede oturmayı tercih ediyorum.


   Fiyatlar bence gayet makul. Yımırta kahvaltısı 19 tl, Türk kahvaltısı 22 tl, Tahıllı salata 12 tl, Figatoni fileto ise 17 tl.


   Adres: Kılıçali Paşa mahallesi Defterdar Yokuşu 52/A Cihangir

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder