Perşembe, Ağustos 01, 2013

La Mancha sonrası İncirli Şaraphane





   



   Menüsünü ‘Akdeniz mutfağı’  olarak tanımlayan bir mekâna dair ne beklememiz gerektiğini bilmek zor. Çünkü bizim buralarda bu tanımlama “Ne ararsan var” ile eş değer. La Mancha da kendi mutfağını ‘Akdeniz mutfağı’ olarak tanımlıyor ama net sınırlar çizerek varlığını daha fark edilir bir safhaya taşıyor. İtalyan, İspanyol ve Fas mutfaklarından bir karma var menüde. Turistik değil de yöresel lezzetlere yönelmişler, iyi de etmişler.



   La Mancha, menüsünde Paella Andalucia’ya yer veren, ender restoranlardan biri. Ağır ateşte pişirilen bu İspanyol pilavı için restoran, İspanya’dan özel olarak yöresel bir sucuk türü olan chorizo getirtiyor.

   
   Sunumlar genellikle tapas şeklinde. Ana yemek yerine sıcak ve soğuk tapas menülerinden birden fazla tabak seçerek kendi tadım menünüzü yaratabilirsiniz. Misal, karışık çıtır deniz ürünleri, özel ve güzel baharatlı aioli sosuyla sunulan çıtır İspanyol patates, domates sosunda zeytin, patlıcan ve kapariden oluşan Sicilya Caponata, kırmızı şarap sirkesi ve sızma zeytinyağında ızgara sebzeler bir kadeh şarap eşliğinde zihni temize çeken bir öğle yemeğine vesile. Sıcak tapas menüsünde fiyatlar 9-34 TL, soğuklarda ise 8-42 TL arasında değişiyor.





    150 şaraplık menü, her türlü isteğe cevap veriyor. La Mancha’nın barı için apayrı bir parantez açmak şart. Uzun, ahşap bara oturduğunuzda tüm mekâna sırtınızı dönüp sadece Boğaz manzarasıyla içli dışlı oluyorsunuz. Taze meyvelerle hazırlanan kokteyller, değme barlardan başarılı.

   Tesadüfen alt katında gördüğümüz İncirli Şaraphane, La Mancha’yı bünyesinde barındıran Soul Group’un Kuruçeşme’deki yerlerinden birisi.



   20’ye yakın seçkin Türk markasının (Diren, Doluca, Kayra, Kavaklıdere, Nusretbey, La, Pamukkale, Paşaeli, Prodom, Selendi, Sevilen, Suvla, Urla, Vinkara, Yazgan vs), 500’e yakın çeşit şarabını özel üretici fiyatlarıyla sunuyor. İster şişede, ister kadehte.



   İncirli Şaraphane Türkiye’deki bu kadar kapsamlı ilk şarap barı. İş çıkışlarında, güzel müzik ve manzara eşliğinde bir şeyler yiyerek takılabileceğiniz, özel bir mekan. İster farklı kioskları gezip, şarap uzmanlarından bilgi alabilirsiniz, ister tadım menülerinden alıp tadım yapabilir, ister ev partileriniz için alışveriş yapabilirsiniz.  Hafta sonları dj eşliğinde, akşamüstü Happy Weekend partileri yapılıyor.



   Bahçesinde kırmızı beyaz kareli masa örtüleri serilmiş 5-6 tane masası var. Dilediğiniz saatte gidip sakin ve keyifli vakit geçirebilirsiniz. Çok sevimli ve özel bir yer olmuş. 





   

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder