Çarşamba, Ağustos 07, 2013

Pistachio / Fıstıklı Biscotti


   Biscotti- British English "bisküvi" kelimesinin karşılığı, Fransızca'dan türediğine inanılıyor ve Latincede "çift pişirme" anlamına geliyor. Yüzyıllar önce yiyecekleri saklamak için fırınlayarak kurutma yöntemine gidilirmiş. Bu, pişirilerek nemi alınan yiyecek daha uzun süre dayanabildiği için tercih ediliyormuş. O dönemden bu zamanlara gelen klasik tariflerden biri biscotti. Son bir haftadır ne zaman kahve yapsam yanında da birkaç dilim götürüyoruz :) Aman dikkat kalorisi yüksek, kıtır kıtır kahve ile iyi gidiyor yahu derken aldığınız kilonun farkına bile varmayabilirsiniz:)

Fıstıklı Ve Bademli Biscotti


  • 2 adet orta boy yumurta (120 gr) 
  • 1 su bardağı toz şeker (125 gr)
  • 2 su bardağı un (235 gr)
  • 2,5 yemek kaşığı tereyağı (40 gr)
  • yarım paket kabartma tozu (5 gr)
  • 1 su bardağı badem ve bütün fıstık toplam (130 gr)
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • 1 portakal kabuğu rendesi (Dilerseniz sadece birinin kabuğunu kullanabilirsiniz)

  • Küp küp doğradığınız tereyağını ve toz şekeri krema gibi oluncaya kadar yüksek devirde çırpın. Deviri düşürerek yumurtaları tek tek ilave edin.
  • Un ve kabartma tozu birlikte eleyin.
  • Yumurtalar tamamen karışınca un karışımının önce yarısını ilave ederek alttan yukarıya doğru karıştırın. Biraz toparlanmaya başlayınca kalanı hamura ekleyin ve mutfak tezgahına alın.
  • Kuruyemişleri ve limon kabuğunu hamura ekleyin ve kalan un karışımını yavaş yavaş yoğurarak ilave edin.
  • Tüm unu biscotti hamuruna yedirince hamuru iki eşit parçaya bölün.
  • Böldüğünüz iki hamur parçasını kullanacağınız tepsinin boyu kadar rulo haline getirin.
  • Hafifçe yağladığınız fırın tepsisine hamuru yerleştirin.
  • 180 derece önceden ısıtılmış fırında 35-40 dakika kadar pişirin.
  • Biscottileri fırından alın ve soğumaya bırakın. Oda sıcaklığına gelince dilimleyin ve dilimlediğiniz yüzü yukarı gelecek şekilde tekrar tepsiye dizin.
  • 180 derece fırında 10 dakika daha fırınlayın.
   İster eritilmiş çikolataya batırın ister taze fesleğeni ince doğrayıp hamura katın isterseniz de içine farklı meyve ya da kuruyemiş katın her şekilde çok lezzetli oluyor!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder