Perşembe, Ağustos 22, 2013

Ömer'in Yeri Şah


      Bostancı ve etrafında oturuyorsanız burayı herhalde bilmeyeniniz yoktur. Yaklaşık 40 yıllık tarihi ile eski bir çınar gibi Bostancı'da kök salmış mekanımız tam bir kült meyhane. Ömer’in Yeri Şah semt sakinlerinin günlük sıkıntılarından arındığı keyifli bir mekan. 


   İlk dikkatimi çeken herkesin birbirine ismi ile seslenmesi. Bu da insanların hangi sıklıkta buraya uğradıklarının bir göstergesi. Hepsi Ömer’in Yeri’nin müdavimi. Belirttiğim gibi 40 yıllık maziden bahsediyoruz dile kolay. Ömer Usta aramızdan ayrıldığı için, bugün mekanı Adem Usta (kendisi buranın yıllardır şefliğini yapmaktadır) ve oğlu Şah işletiyor. Ömer’in Yeri’nde akşamüstünden itibaren masalar birer ikişer dolmaya başlıyor.


   Ağırlıklı olarak balık üzerine çalışsa da mekanda her türlü ürünü bulmak mümkün. 15 çeşit kadar soğuk meze bulunuyor. Patlıcan salata, semizotu, fava, zeytinyağlı pilaki ve sıcak olarak da yaprak ciğer, paçanga böreği, ahtapot ızgara, kalamar ızgara, midye dolma favoriler arasında.


   Ömer’in Yeri’nin sahile bakan kısmında Bostancı’nın gürültüsüyle karışık deniz manzarası da var. Hemen yanındaki otopark nedeniyle park sorunu da yaşamayacaksınız.


   Mekandan genel anlamda memnun ayrıldık. Her türlü mezemizi, ara sıcağımızı yedik. Ciğere bir parantez açmak lazım. Çok başarılıydı. İstavrit tercih ettiğime belki ilk kez pişman olmadım.

   Anadolu Yakasında oturup nereye gitsek diye düşünenlere duyurulur efendim.

   

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder