Salı, Ağustos 27, 2013

Murat Bozok- Mimolett



    Gastronomiye gönül veren ve ağzının tadını bilenler için…

   Aşçılık renkli ve serüvenlerle örülmüş bir yol. Köstebek yuvası gibi mutfaklarda, herkesin tatil yaptığı zaman dilimlerinde, bıçak kesikleri ve yanıklarla dolu ellerle uzun saatler boyunca çalışmayı seçmenin sadece bir sebebi olabilir, o da aşçılığa duyulan “aşk”. İnsanın kanına bir kez girdiğinde kolay kolay çıkmayacak bir tutkudur bu. 


   Bugünün şanslısı, televizyondaki yarışmada görüp de keşke sadece mesleğini yapsa dediğim Murat Bozok'un çıkarmış olduğu 'Mimolett' isimli kitabı. Bu kitapta ilk restoranı Mimolett'in hikayesini, felsefesini ve yemeklerini dili döndüğünce anlatmaya çalışmış Murat Bozok. Sadece reçetelerden faydalanılmamış aynı zamanda Mimolett'te bir günün nasıl geçtiği ve mutfakla ilgili anıları da yer almış. Adını da bir Fransız kasabasında yapılan, turuncu renkteki yuvarlak peynirlerden alıyormuş.


   Kendisini pek sevmem. Televizyonlarda da gayet itici bulurum. Fakat aşçılık bilgisinden ve deneyiminden faydalanmak adına kitabını edindim. Dünyanın en çok Michelin yıldızına sahip şefi Gordon Ramsey ve Fransa'da 'dünyanın en iyi şefi' olarak gösterilen Joel Robuchon'dan yemek yapmanın inceliklerini öğrenmiş bir kişi olarak tv de ne kadar tuhaf göründüğü çok da önemli değil aslında. 

   Gastronomiye gönül vermiş, ağzının tadını bilen, yemek yemekten zevk alan, bu zorlu mesleği seçen veya seçmeyi düşünen herkese ışık tutan bir kitap olmuş. Pek hoşuma gitti. Önyargılı olmayın benim gibi, edinin Bozok'un kitabini:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder