Perşembe, Ağustos 15, 2013

Gaja


   Swissotel The Bosphorus İstanbul'un 14. katında yer alan Gaja Restoran şahane manzarası ve Fransız şef William Mahi'nin hazırladığı mis menüsüyle yeme içme kültüründe önemli bir yere sahip. 14. kata çıkıp Gaja'ya girdiğiniz andan itibaren boğazın tüm güzelliği sizi sarıp sarmalamaya başlıyor. 


   Yemek servisi 19.00'da başlıyor fakat yemek öncesinde gidip aynı manzaraya sahip barında bir şeyler içerek geceye başlayabilirsiniz. Tamamen taze meyvelerden hazırlanan kokteylleri de yemekleri kadar lezzetli. Geç saatlerde ise müziğin sesi artarak bu keyifli ortamı farklı bir atmosfere dönüşüyor.


   Gaja, şehirdeki hatta Türkiye'deki tek 3 michelin yıldızlı kalıcı şefi barındırmaktadır. Özel yemekler için private dining room ve 100 kişilik kapasite ile bir multifunction room da bulunmaktadır. Porsiyonlar küçük gibi gelse de bence doyurucu. Şarapları da oldukça çeşitli. Degüstasyon menüsünü tavsiye ederim. Özellikle bonfile gerçekten lokum gibi. 


   Şu ana kadar yediğim en lezzetli kuzu etini kuzu sırt yemeği adı altında sunan güzel manzaralı, hafif tuzlu(tamam tamam hafiften biraz daha ağır) restoran. Servis kalitesi, şarap menüsü, masaların konumu gayet tatmin edici. Kimse kimseden rahatsız olmadan yemeğinin keyfini çıkarabiliyor. Şefin bize özel butik ikramları da kalbimizi çalmadı değil. Tekrar gidilesi, tavsiye edilesi..

   Beyler takın sevgilinizi, eşinizi kolunuza şahane bir akşam için Gaja'ya götürün. Eminim pek hoş bir gece geçireceksiniz. Passion Fruit Caipirinha denemeyi de unutmayın!

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder