Perşembe, Ağustos 29, 2013

Sırçacı14 Oleey!



   Yeni keşfettiğim bir yer vaar! Pek güzel, pek şık, pek havalı ve pek pek pek eğlenceli Sırçacı 14.. Haftanın 7 günü, 09:00-02:00 saatleri arasında mutfak-salon-bar konseptiyle hizmet veren Sırçacı14’ün mimarisi kurumsal kimliği Kitchen-ist firması tarafından tasarlanmış.


   Sırçaçı14 menüsü Akdeniz mutfağını, yöresel Türk lezzetleriyle zenginleştirmiş. Mıhlamadan mıklaya tüm kahvaltı çeşitleri günün her saati servis ediliyor. Perşembe günleri ise 18:00-20:00 saatleri arasındaki Aperitivo’da içkiye eşlik eden atıştırmalıklar ikram ediliyor. Saatlerin ilerlemesi ile DJ performansı sayesinde tempo yükseliyor, mekanın kendine özgü kokteylleri öne çıkıyor. Taze meyveler ve yüksek kalite içkilerden hazırlanan Sırçacı14 kokteylleri şimdiden kulaktan kulağa yayılmaya başlamış, müdavimlerini oluşturmuş bile.


   Yemeklerde ve içkilerde kullanılan yeşillikleri (biberiye, kekik, adaçayı, nane, reyhan, tarhun, lavanta) kendi bahçelerinde yetişiyorlar. Kuru patlıcan, kuru biber, nar ekşisi, antep fıstık ezmesi, pul biber ve diğer baharatlar Antep’den getirilirken, Mıhlama için peynir Karadeniz’den, kayısı Malatya’dan geliyor. 


   Kahvaltı menüsünde yok yok. Serpme Kahvaltı, mıhlama, scrambled eggs, göz yumurta, menemen, benedict, mıkla, sebzeli omlet, granola, pancake, fıstıklı sırçacı14 katmeri, akdeniz tost, abaza peynirli tost, avokadolu açık tost, ızgara hellim ve sucuk...


   Başlangıçları, şarküteri tabağı, peynir tabağı, kızarmış ekmekli ricotta, muhammara, kupta dana carpaccio, mücver, biberli ekmek, karamelize soğan tart, kuru patlıcan dolması, mozarellalı kabak çiçeği kızartması...

   Ana yemeklerde, kuzu incik pie,tavuk ızgara, hamburger, kuzu küşleme, ev köftesi, dana bonfile, somon sufle, kinoalı ızgara levrek, ızgara dil balığı, bol etli lazanya...


   Salata ve tatlılarda ise, mozarella, avokado somon, enginarlı tabulleh, bol yemişli tavuk (bonfile ve karides seçenekleriyle), karpuz salatası, lüküs salata, cheesecake ( hem de oreo, toblerone, orman meyveleri seçeneği ile), kavun sorbe, panna cotta, beyaz cikolatalı brownie, mövenpick dondurma çeşitleri mevcut.


   Kokteyl olarak ise kendi özel çeşitleri var. İsimleri de bir harika. Lemongrass, Pink Martini, Julia Roberts, George Clooney, Sırçacı14, Pear Showers, Kiwilization, Pink mojito, SpongeBob, Oyunbozan, Gündüzdüşleri, Bartender’s Breakfast gibi.. Ben George Clooney tercih ettim ne yalan söyleyeyim kötü olmasının imkanı yoktu:)


   Çok ama çok eğlendim! Gidin, görün, eğlenin, bol bol için. İster kutlama yapın ister kızkıza gidip beyler olmadan hayat daha güzel sözünü kanıtlayın:) İsterseniz de bir kadeh içip yorgunluk atın. Her şekilde çok keyif alacağınıza eminim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder