Çarşamba, Mayıs 15, 2013

Havada Grev Var



   Bugün yemekle ilgili bir şey yazmayacağım. Çünkü en yakın arkadaşım için çok önemli bir gün bugün. Bugün emeğin ve emekçinin günü! THY'de şuan resmi olarak grev başladı. 

   Çoğumuzun uçan garsonlar olarak gördüğü kabin memurlarının en büyük günü. Pek bilinmiyor ama onlar yeri geldiğinde bütün çocuklarınıza ebe olacak donanımda eğitiliyorlar. Acil bir durumda kendi canlarından öte sırf sizin hayatta kalabilmeniz için müdahele edebilecek sorumluluk ve bilinçle gidiyorlar her göreve. Her uçuş öncesi 'ölümle burun buruna kalıp da hayatta kalabilirsek ne kadar can kurtarabiliriz?' hesabı yapıyorlar. Ayrıca hepsi üniversite mezunu, en az bir dil bilen pırıl pırıl insanlar. 


   29 Mayıs günü dimdik duran, tehditlere rağmen haklarına sahip çıkmayı başaran insanların, 15 Mayıs'ta da kocaman bir dayanışma içerisine gireceğinden hiç şüphem yok. Verilen haklar geri alınmaz.. Alınmamalı.. Emeğe ve emekçiye saygı duyulmalı... 

   İnsanlar vicdanları ve cüzdanları arasında sıkışıp kalmamalı. Hayatta her şey şerefimiz için değil mi?

   Benim arkadaşım da bir sene önce haklarına sahip çıkma pahasına tek bir mesajla işten atıldı. Bu savaşı sadece kendi için değil, tüm THY çalışanları için de vermişti. Bugün yine verecek. Ve ben de onunla olacağım.

   Ve inanın ki bu ülkede sırf grev sebebi ile işten çıkarılan bu insanlar, bir gün garsonluk da yapsalar dünyanın en onurlu ve en başı dik garsonları olacaklardır. 

   Bugün hepimiz makarna yapıyoruz ve azıcık aşım ağrısız başım diyoruz:) Çünkü hayatta en önemli şey huzurdur.


-Fotoğrafta üzerinde ceket olmayan arkadaşım, kahramanım benim:)) 

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder