Salı, Mayıs 21, 2013

Ev Yapımı Limonata Ve Kremalı Cevizli Kek



   Normalde bugün yemek kitabı günü. Ama özel istek üzerine mis gibi Cevizli Kek ve Ev Yapımı Limonata tarifi vereceğim.

   Sevgili Aslı hanım mesaj atmış bana. Kendisini tanımıyorum ama tesadüfen blogumu bulduğunu ve çok beğendiğini söylemiş. Benden ricada bulununca yemek kitabını yarına erteleyip önceliğimi bu tariflere vermek istedim. Gönderdiğiniz her mesaj benim için çok değerli. Kimler okuyor, kimler beğeniyor hiç bilmiyorum ama en güzeli de bu sürpriz mesajlar işte:)

   Blogumu takip eden sevgili Aslı hanım, size sesleniyorum! Bugün sizin için yazıyorum:)


Ev Yapımı Limonata



  • 2 büyük limon        
  • 1 adet lime
  • 1 avuç taze nane
  • 1 yeşil elma
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 lt su




  • Suyun yarısını tencerenin içine koyun. Şekeri ekleyip şeker eriyene kadar kaynatın.
  • Limonu rendeleyin.
  • Naneyi ahşap bir havan ile ezin. Aroması çıkacak kadar olması yeterlidir.
  • Kaynayan şekerli suyunuzu bir kabın içine alın. İçine limon kabuğu rendelerini ve hafif ezdiğiniz naneleri ekleyin. 
  • Havanla biraz ezer gibi yapıp soğuması için bir kenara bırakın.
  • Limonun sularını sıkın.
  • Elma ve küçük limonu dilimleyin.
  • Ilıyan karışımı süzgeç ile süzün.
  • İçine limon suyunu ve geriye kalan suyu ekleyip karıştırın.
  • Bir gece buzdolabında bekletin.
  • Servis yaparken içerisine meyve dilimlerini ekleyin.


  • Eğer naneyi fazla koyacaksanız çok fazla bekletmeyin çünkü bekletildiğinde acılaşır üstteki vermiş olduğum oran ideal orandır daha az bile koyabilirsiniz.
  • Limonu sıkmadan önce mutlaka bir zeminde ezerek sulandırın.
  • Meyveler önceden koyulaşır limonatanın içerisine servis yaptığınız an hemen ilave edin ki kararmasını önleyin.
  • Eğer limonatanız sert gelirse su ilave edebilirsiniz.
  • Bir başka alternatif ise içerisine toz zencefil eklemek, daha ferah bir limonataya sahip olmanız demek.


Cevizli Havuçlu Kek -Krema ile



  • 3 yumurta                                  
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı süt
  • Yarım su bardağı ceviz içi
  • 1 su bardağı havuç (İsteğe göre)
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 su bardağı un


Krema için



  • 300 gr labne peynir                               
  • 1/2 su bardağı pudra şekeri
  • 60 gr tereyağı (oda sıcaklığında)





  • Yumurtaları geniş bir kaba kırıp bir su bardağı şeker ekleyin.
  • Karışım beyaz oluncaya kadar mikser ile karıştırın.
  • Daha sonra diğer malzemelerin tümünü ekleyin.
  • Yeteri kadar karıştırdıktan sonra yağlı kağıt serdiğiniz kek kalıbının içine boşaltın.
  • Önceden ısıttığınız 160 derece fırında 45 dakika kadar pişirin.
  • Kreması için, oda sıcaklığındaki tereyağını bir kapta iyice yumuşayana kadar çırpın.
  • Labne peyniri ve pudra şekeri ekleyip çırpmaya devam edin.
  • Hazırladığınız kremayı kekin üzerine bir spatula yardımıyla sürün ve buzdolabında 30 dakika bekletin.
  • Sonra da afiyetle yiyin:)




 

 

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder