Perşembe, Mayıs 09, 2013

Sıdıka Meze Restoranı



   Çoook uzun zamandır tanıdığım bir arkadaşım var. İsmi Çağlar olur kendisinin:) Sağolsun sayesinde şahane bir yemek yemiş oldum. Mutlaka uğramam ve bloguma yazmam gerektiğini söylemişti. Kısmet bugüneymiş.


   Sıdıka, Beşiktaş'ta 3.5 yıldır açık bir meze lokantası. W Hotel'i ve Akaretler'in süslü kaldırımlarını geçince, az ileride. Sahibesi Sıdıka Hanım geldiğinde, eski yıkık dökük bir birahaneymiş burası. Gece gündüz çalışıp yeni baştan yaratmış mekanı. Gerçekten de çok sevimli, sakin ve kızkıza gidebileceğiniz nadir yerlerden biri. İki kız bile gitseniz asla rahatsız olmazsınız. Bilirim bu tarz yerler fazla yok İstanbul'da. Üstelik meyhane diyoruz ama bildiğimiz meyhanelere benzemiyor burası. Aksine arkada tatlı tatlı caz çalıyor. İçki ön planda değil, maksat keyifli sohbet ve lezzetli yemek..


   Tüm yemekler günlük hazırlanıp taze taze masanıza geliyor. Damağınızda tutup tüm tadına vararak yemek istiyorsunuz her şeyi. Masaya Ege mezeleri, deniz mahsulleri ve kendi üretimleri olan Focaccia ekmeğinin üzerine otlu fıstıklı peynirden sürüp getirmeleri daha mekandan çıkmadan tekrar gitme isteği uyandırıyor içinizde. 


   Közde biber, favalı enginar ve en güzeli olan ızgara ahtapot. Tartışmasız İstanbul'da yediğiniz en lezzetli ahtapotu yiyorsunuz burada. Çıtır çıtır, sıcacık ve denizin tüm tadını alıyorsunuz.


   Asma yaprağında levrek! Mutlaka denenmeli. En meşhuru oymuş zaten. 



   Telde karides, bildiğiniz tuzlu tel kadayıfın içinde geliyor. Ayvalık otları ile şahane gidiyor zaten.

   Haşlanmış deniz fasulyesi üzerinde sıcak sarımsaklı yoğurt ve mis gibi bir tereyağı geliyor önce. Bütün malzemeler yerinden yurdundan alınıyormuş. Otlu peynirin içindeki antepfıstığı gerçekten Antep'ten. Zeytinyağı ve peynirler Edremit'ten. Tulum peyniri Cunda'dan. Ahtapot ve deniz kabukluları da Cunda'dan. Nasıl mis anlatamam.


   Koca tepsi meze, ufak bir rakı  toplamda 120 TL tuttu. Değdi mi? Kesinlikle. Ben en kısa zamanda tekrar gitmeyi düşünüyorum. İstanbul'da oturup da hala gitmeyen varsa hatta duymayan varsa çok ayıp! Mutlaka gidin ve hayatınızda yediğiniz en güzel yemekleri yiyin.

   Var ol Çağlar! :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder