Cuma, Aralık 28, 2012

Soul Kitchen



   Daha önce izlediğim bu filmi dün gece tekrar izledim, hatırlamak ve daha net yazabilmek için. Sanırım birkaç defa daha izleyebilirim. Soul Kitchen! Bir Fatih Akın filmi! Aldığı ödülleri, iyi bir yönetmen olduğunu hep okudum fakat hiç filmini izlememiştim. Bu ilk oldu. Benim tarzım mı? Sadece mutfak konulu olduğu için evet. 



   Filmde, iyi yemekten anlayan ama müşterilerin isteği üzerine sağlıksız kızartma-hamur işi yemekler sunan Zinos’un (Adam Bousdoukos), star bir aşçıyı (Birol Ünel) işe alarak nasıl yeni bir müşteri kitlesine kavuştuğu son derece esprili bir dille anlatılıyor. Filmde işlenen ana tema, gelenekselle yeniliğin ezeli zıtlaşması. Yenilik eğer iyi yönetilirse, başarılı oluyor. 



  
  Almanya’nın Hamburg kentinin eski sanayi bölgesinde hangardan bozma lokanta, yeni aşçı sayesinde “hip ve trendy” bir gurme restorana dönüşüyor. Zinos'un Çin'e giden sevgilisi, kendi kararsızlığı, dükkanını satın almak isteyen eski arkadaşı ve hapisten çıkan abisiyle başı sürekli derde girecektir.



   Uğur Yücel’in “kırık-çıkıkçı” rolündeki kısa ama etkili sahnesi, izleyiciye o şirin komediyi yaşatırken, filmin müzikleri de bu kültürler karışımının, mutfağın ve Akın’ın sinemasının ruhunu harmanlayan bir çarpıcılıkla akmakta. 


   Soul Müzik yapan gençlerin uğrak yeri olan restoranın müziği, doğal bir akışla filmin müziği olarak da öne çıkıyor. 


 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder