Perşembe, Aralık 27, 2012

J. Burger Nam-ı Diğer Jumbo Burger




   Pazartesi günü Tuba abla ve miniklerle J. Burger'a gittik. Daha çok bilinen ismiyle Jumbo Burger. Tuba abla İstanbul'da yaşadığı dönemlerde sık sık gidermiş. Taha'ya da öğretmiş o zamanlar. Sevgilim de beni İstanbul'a ilk yerleştiğim günlerde tanıştırdı J. Burger ile. Mayonez ve ketçap onlara özel. Tarifini hala kimse keşfedemedi. 


   Tuba abla bu sefer minikleri götürdü. Ata (3 numara) mayonezin görüntüsü şeffaf ve tadı tatlı olduğu için yadırgadı ve Cheeseburger'ın yarısını yedikten sonra mayonezi yağ zannedip ''bu yağ güzel değiiil çıkarsınlar'' dedi. Yine de ikincisini mideye indirdi :)



   İç dekorasyonunda arabalar, kupalar, kasklar ve yarışla ilgili fotoğraflar var. İç mekan rahat edeceğiniz geniş koltuklu masalara sahip olsa da büyük sayılmayan balkonuna talep her zaman daha fazla oluyor. Ballı mayonez dedikleri şeffaf ve tatlı sos(yumurta akı, bal ve margarinden yapılıyor) hamburgerlerini inanılmaz lezzetli kılıyor, ağzınızda yarattığı lezzet şöleni hem hamburger doyuruculuğuna ve et lezzetine sahip hem de tatlı yiyormuş gibi keyifli! Bu lezzet şölenine eşlik eden kendilerine has ekmekleri ise ne ağızda eriyecek kadar yumuşak ne de dişlerinizi zorlayacak kadar sert, yani tam kıvamında :)

   
   Hamburgerler yanında garnitür olmadan geliyor, ortaya incecik kızartılıp özel domates sos ve ballı mayonezle birlikte servis edilen patates kızartması söyleyebilirsiniz. Servis son derece hızlı, sipariş alındıktan çok kısa bir süre sonra masaya geliyor.



   Böyle yerlerde yemek yediğinizde, çocukluğunuzdan beri sevdiğiniz ve alıştığınız lezzetleri tekrar hatırlamanın verdiği mutluluk eşsiz oluyor. Ben Jumbo Burger ile çok yeni tanışmış olsam da bilenler bilir, ismini duyar duymaz "Aaaa, orası mı? Muhteşeeem" diye haykıranları duyar gibiyim :)

   Bir arkadaşım J. Burger ile ilgili bir yorum yaptı. Yazımın özeti kadar oldu:)
''Bir kere hamburger yerken yanında bira içebildiğimiz ve hiç de 18 yaş üstü olmamızı gerektirmeyen bir yer Jumbo. Bunun altın değerinde bir kazanım olduğunu inkar edecek olan çıkar mı? Bir diğer süper atılımı, daha o zamanlar hiçbir mekan 33'ten, 50'den büyük bardak tanımazken aslan gibi 70'lik cam balonları getirivermeleridir önümüze.''
   
    Adres veriyorum,

  Cemil Topuzlu Caddesi No:51 Göztepe/İstanbul   0216 369 49 70 - 0216 467 15 71



  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder