Çarşamba, Aralık 12, 2012

Kırmızı Kırmızı Kurabiyeler






   Yılbaşına çok az kaldı malum. Evde olup arkadaşlarıyla güzel bir akşam yemeği yedikten sonra tombala oynayacaklara güzel bir tarifim var:) Tombala demişken, bence hiç eskimeyecek oyunlardan biri. O kadar keyif alırdım ki oynarken. Bir, iki, üç derken ''tombalaaaa'' diye bağırmak bence gecenin en keyif veren durumu! Yılbaşı klasiği.. 

   Tabii artık bir sürü oyun var yılbaşında oynamak için. Tombalanın pabucu dama atılıyor. Ben evde olmayacağım ama yine de alacağım erken dönersek mutlaka oynatacağım. Biliyorum ''Bu saatte oynanır mı, delirdin mi kızım? Yat uyu.'' nidaları yükselicek evden. Ama pes etmeyeceğim. Oynayamayanlar için de oynayacağım :) Ha, bir de VS show var:) Neyse ki bizim erkeklerin onu izlemeye vakti olmayacak. nihahah

   2 sene önce ki yılbaşında sevgilim de dahil bütün erkekler eğlenmeyi bırakıp televizyona kitlenince biz kızlar bile izlemek mecburiyetinde kalmıştık. Ömrümde ben de dahil kızlarla hiç bu kadar bahane ürettiğimizi hatırlamıyorum :) eleştiriler havada uçuşuyordu. Dünyanın en güzel kadınları işte kıskançlığa ne lüzum var:)

   Oynayabileceğiniz oyunlara geleyim ben en iyisi. Trivial Pursuit var mesela, genel kültür oyunu. Coğrafyadan edebiyata, spordan tarihe farklı kategorilerden binlerce soruyla en bilgili çıksın ortaya! Ama soruları bilseniz de bilmeseniz de çok eğleneceksiniz. Sonracığıma Tabu var. Bilmeyen yoktur. Yasak kelimeleri kullanmadan başka bir kelimeyi anlatmaya çalışıyorsunuz. Diyaloglarıyla ünlü, bağımlılık sebebi, kahkaha yüklü efsane oyun!
   ''Klasik Tabuyu yaladım yuttum'' diyorsanız alın size Tabu XL! Çizerek anlatacağınız bölümler, tabu kuklası ile sergilemeniz gereken hünerler.. Cranium var bir de. Ödüllü bir oyun. Bu oyunda bazen sahne yıldızı, bazen kelimelerin efendisi, bazen de şaheserler yaratan bir sanatçı olacaksınız. İster çizin, ister rol yapın isterseniz de bilgi hazinenizi ortaya çıkarın. Size kalmış! Monopoly var, emlak oyunu. Emlak kralı olmaya, paracıklarla oynamaya niyetli iseniz bu oyun size göre! Bir de son olarak Pictureka var. Kartlardaki nesneleri en önce ve en hızlı bulan oyunu kazanıyor. Dikkatleri toparlayın ve oyunun şampiyonu siz olun! 

   Bildiğim oyunlar bunlar. Daha önce vermiş olduğum şarap, kokteyl tariflerini de yaparsanız yanında gece boyunca yiyebileceğiniz, tatlı yiyelim tatlı konuşalım dedirten bi tarif vereceğim. Yılbaşı gecesine uygun kırmızı bir kurabiyeee :) 
   
   Bir Martha Stewart tarifi.



    Cranberry Noels

    Hazırlama süresi: 35 dakika


  • Bir su bardağı tuzsuz tereyağı, oda sıcaklığında   
  • 3/4 su bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı süt
  • 1 çay kaşığı vanilya özü
  • 2 buçuk su bardağı un
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 3/4 fincan kurutulmuş kızılcık
  • Kırmızı zımpara şeker (dekorasyon için, pasta malzemeleri satan yerlerde bulunur)



Bir kapta tereyağ ve şekeri çırpın. Daha sonra süt ve vanilya özünü katın. Karıştırmaya devam edin.   


 
            Mikseri en düşükte tutarak un ve tuzu ekleyin. Kızılcıkları ufak ufak kesin.  Hamura ilave edin. Spatula kullanarak birbirine karıştırın.
 


  • Hamuru 2 porsiyon olarak ayırın. Plastik veya buzdolabı poşetiyle rulo yaparak 30 dakika dondurucuda, 30 dakika da buzdolabında bekletin. 




      Dekorasyon şekerini bir tabağa dökün ve ruloyu şekere bastırarak çevirin. Her tarafının şekere bulanmasını sağlayın.



Keskin bir bıçak ile rulodan çok kalın olmayan dilimler kesin.



             
                     Fırın tepsisinin üstüne folyo yerleştirip, dilimleri dizin.

  • Fırını 180 dereceye ayarlayıp, ısınmasını bekledikten sonra tepsiyi fırına yerleştirin.
  • 12 dakika kadar pişirin.
  • Daha sonra kurabiyeleri tel ızgara üzerine alarak soğumaya bırakın.
  • Afiyet olsun :)


 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder