Çarşamba, Aralık 05, 2012

Mis Kokulu İçecekler Keyifli Sohbetler

                                                   
                                                         

   Yılbaşı yaklaşıyor. Evde kutlamak isteyenler ne yemek yapsak diye düşünürken bir yandan da yanına neler içsek diye düşünüyor. Duyuyorum sizi:) Ben evde kutlamayı isterdim güzel bir sofra hazırlayıp, iştah açıcı yemekler yiyelim, mis kokulu şaraplarımızı içelim. Geceyi en yakınlarımızla, sıcacık bir evde, sıcacık sohbetlerle geçirmek en güzeli.. Tabii bir de Victoria's Secret var ki TV karşısına oturmamak elde değil :) 

                                             
   Biz kalabalık olacağımız için evde kutlamak pek mümkün olmayacak. O yüzden evde oturacaklara birkaç tarif vereyim diyorum. Dost sohbetlerini daha da keyifli kılan bu içecekler sizi ve misafirlerinizi büyüleyecek.

   Ama önce soğuk kış günlerinde içinizi ısıtmanıza yardımcı olacak sıcak şarap ile başlıyorum. Sizin için yaparken kokusu evimi sardı. Karanfil ve tarçın kokuları eşliğinde yazıyorum size. Ah bir de kar olsaydı...

                                         

      Sıcak Şarap 


Tarif 1:                                                 


  • 1 adet portakal
  • 1 adet elma
  • 1 litre vişne suyu
  • 1 adet zencefil kökü
  • 1 adet havlıcan kökü
  • 3 adet çubuk tarçın
  • Roze ya da kırmızı şarap
  • 4-5 adet karanfil
  • Birkaç defne yaprağı

  • Elma ve portakalı kabuklarıyla dilimleyerek vişne suyuyla karıştırın.
  • Havlıcan kökü, zencefil kökü, defne yaprağı, karanfiller ve çubuk tarçınları da ilave edip yarım saat kaynatın.
  • Kaynayan karışıma 0.70 litre roze ya da kırmızı şarap ekleyip kısaca karıştırın.
  • Kaynamadan ocaktan alın, süzün.
  • Ilık olarak servis yapın. 

Tarif 2:             

  • 1 adet portakal                            
  • 1 adet elma
  • 80 gr. şeker
  • 4 adet çubuk tarçın
  • 5 adet karanfil
  • 100 ml. su
  • 1,5 litre kırmızı şarap


  • Portakal ve elmanın kabuklarını soyun, iri küp doğrayın.
  • Şeker, çubuk tarçın ve karanfilleri 100 ml. suya koyun.
  • 5 dakika boyunca kaynatıp ocaktan alın.
  • 1,5 litre kırmızı şarap ve meyveleri ilave edin.           
  • Bu karışımı hafif ateşte kaynatmadan 15 dakika boyunca ısıtın.
  • Karışımı süzüp, ılık olarak servis yapın.

Tarif 3:

  • 1 adet elma                                  
  • 2 çay kaşığı karanfil
  • 1 adet portakal
  • 30 gr. esmer şeker
  • 2 adet çubuk tarçın
  • 2 litre elma şarabı
  • 40 ml. rom

  • Elmayı rendeleyip karanfille karıştırın.
  • Portakalın kabuklarını soyup ufak küp doğrayın.
  • Geniş bir tencereye esmer şeker, çubuk tarçın, elma şarabı ile birlikte elma ve portakalları koyup kısık ateşte kaynamaya bırakın.
  • Kaynayan karışıma rom ilave edin ve tencereyi ocaktan alın.
  • Süzdükten sonra kulplu bardaklara doldurup servis yapın. 

      Baharatlı Elma Likörü

      800 ml.   Hazırlama süresi:20 dakika   Pişirme süresi:15 dakika
      (Yılbaşı için istiyorsanız şimdiden yapmalısınız. 3 hafta dinlenme süresi var)

  • 4 adet ekşi elma
  • 3 adet çubuk tarçın
  • 1 adet yıldız anason
  • 1 adet çubuk vanilya
  • 1 adet limon
  • 200 gr. nöbet şekeri  (aktarlarda bulabilirsiniz)
  • 700 ml. viski

  • Fırını 180 derecede ısıtın.
  • Elmaların çekirdeklerini bir çay kaşığı yardımı ile oyarak çıkartın.
  • Elmaları yağlı kağıt yaydığınız fırın tepsisine yerleştirin. 5 dakika pişirin.
  • Çubuk tarçınları ve yıldız anasonu tepsiye ekleyin; 10 dakika daha pişirmeye devam edin.
  • Soğumaya bırakın.
  • Çubuk vanilyayı uzunlamasına ikiye kesip özünü kazıyın.
  • Limonun kabuğunu soyun.
  • Elmaları çubuk tarçın, yıldız anason, çubuk vanilya, vanilya özü, limon kabuğu ve nöbet şekeri ile büyük bir kavanoza koyun.
  • Kavanozu viski ile doldurun ve 3 hafta çekmesi için bekletin.
  • Likörü süzgeçten geçirip küçük şişelere koyun.
   
   Şişelerin üzerine etiket yapıştırın; bu etiketlere likörün adını, hediye edeceğiniz kişilerin ismini veya yeni yıl dileklerinizi yazın. Alın size şahane bir hediye :)


       Narlı Baharatlı Votka 

       10-12 kişilik
                                                                    
  • 1 lt. nar suyu
  • 100 ml. votka
  • 2 çorba kaşığı esmer şeker
  • 2 adet tarçın çubuğu
  • 2 dal adaçayı
  • Birkaç adet kakule
  • 2 adet yıldız anason
  • Tane karabiber
Servis için:

  • Toz şeker ve toz tarçın karışımı

  • Karabiber tanelerini biraz ezin.
  • Tüm baharatları (çubuk tarçın hariç) bir tülbente sarıp sıkıca bağlayın.
  • Nar suyunu ve şekeri bir tencereye alıp içine tarçın ve tülbent kesesini atın.
  • Kaynama noktasına getirip ocaktan alın.
  • Bu şekilde 48 saat buzdolabında bekletin.
  • İçinden keseyi alıp, votkayı ekleyin. Karıştırıp bir şişeye aktarın.
  • Buz gibi soğuk olmasını sağlayın.
  • Servis yapılacak küçük bardakların ağzını biraz ıslatıp toz şeker ve tarçınlı karışıma batırın.
  • İçkinizi bu bardaklarda ikram edin.

       Limonlu Şampanya Punch
                                                                                              
       6-8 kişilik

  • Oda sıcaklığında 3 adet limon
  • 1/2 su bardağı şeker
  • 750 ml. soğutulmuş şampanya
  • 3/4 bardak soğutulmuş votka (12 yemek kaşığı kadar)
  • 5 gr. şekerlendirilmiş limon kabuğu

  • Soyucu ile limon kabuklarını soyun.
  • Limon suyu (3/4 su bardağı kadar olmalı) ve hamuru kenara alın.
  • Şeker ve yarım su bardağı suyu küçük bir tencerede şeker eriyene kadar ısıtın. Bir taşım kaynatın. Ve ateşten alın.
  • Limon kabuklarını ekleyip 2 saat boyunca soğumaya bırakın.
  • Şampanya, votka, limon suyu ve şurubu derin bir kaseye koyun. Karıştırın.
  • Servis yapılacak küçük bardakların ağzını biraz ıslatıp esmer şekere batırın. 
  • Servisinizi bu bardaklarla yapın.
  • Afiyet olsun :)



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder