Perşembe, Kasım 28, 2013

Pera Chapelle




   

   Pera’nın mistik mekânı Chapelle, 16. yüzyıldan kalma bir İngiliz Şapeli'ni mesken tutmuş.



   Rixos Pera’nın Emre Ergani imzalı işletmelerinden Chapelle hakkında pek çok şey anlatılabilir ama anlatılması gereken ilk hikâye, mekâna adını veren St Helena Şapeli’ne dair. Roma imparatoru Konstantin’in annesi Aziz Helena için 1582 yılında yaptırdığı şapel, İngiliz Konsolosluğu personeli tarafından hâlâ kullanılıyor. Şimdi bir cephesi Chapelle’in yüksek duvarlar arkasında saklanan avlusunun içinde kalıyor ve mekâna mistik bir estetik katıyor. Özellikle akşam saatlerinde şapelin içi aydınlatıldığında bu etki beşe katlanıyor. 
   Bir de iç mekânı var Chapelle’in, tam kışlık. Modern ile klasik arasında gidip gelen dekorasyon.. 



   Chapelle konsept olarak cafe-bar-restaurant olarak tanımlansa da içeride, özellikle de iç mekânda yoğun bir Paris havası hakim. Bu yönüyle bir brasserie’yi de andırıyor. Ama en doğrusu burayı bir buluşma yeri olarak tanımlamak olur. Konser öncesi, sergi sonrası iyi müzik dinleyip risk almadan hayal kırıklığı yaratmayacak bir şeyler yiyip içmek için ideal bir lokasyon. Menüde sürprize yer yok çünkü sevilen yemekler ağırlıkta. 
   Bu avluya en çok şarap yakışır, onun için de kallavi bir kav oluşturmuşlar. İçinde dünyanın farklı şarap bölgelerinden uygun opsiyonlar da var, şişe şişe Gaja’lar da. 



   Menünün en çok tutulanı şarküteri tabağı. O gösterişli tabak eşliğinde bir akşamüstü rüyası Chapelle’de şaraba yazılmak. Şarküteri tabağında rozbif, hindi füme, bresoala ve dil füme var. Fiyatı 29 TL. Salatacılar için önerim somon füme salata, yanında bir kadeh vintage Chardonnay hiç fena gitmiyor. Yaz için yoğun kıvamlı, doyma hissini sağlayacak bir şey arayanları peynir soslu tavuk sarma paklar. Onun da fiyatı 24 TL. Henüz kış döneminde gitmedim. Giden varsa yorumları ile belirtsin faydalanalım:)



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder