Çarşamba, Kasım 20, 2013

Izgara Bonfilenin Lezzeti İnsana Ne Yazacağını Unutturur



   Verdiğim bu tarifi okumaktan ve yapmakan ne yazdığımı okumayacağınızı bildiğimden direk tarife geçiyorum:) 

Izgara Bonfile


- 2 adet 160’ar gr dana bonfile

-Kasabınıza kestirdiğiniz 160 gr’lık bonfileyi çok az dövdürün ve yaklaşık 3 cm kalınlığında bir bonfile halinde tuz, karabiber, taze kekik, biberiye ve zeytinyağı ile ovun ve en az 12 saat marinasyonda bekletin.
- İzli tavada damak tadınıza göre pişirin. Orta pişmişten fazla pişen etler ister istemez sertleşir. Tadı en iyi orta az ya da orta pişmişten alınabilir.
- Etin suyunu kaçırmamak için tavanıızn ısı ayarıyla çok oynamayın ve etinizi mümkün olduğu kadar az çevirin
- El deneyi ile etin nasıl piştiğini de kontrol edebilirsiniz. Sağ elinizin baş parmağını işaret parmağınız ile birleştirin. Sol elinizle sağ elinizin baş parmağınızın elinize bağlanan etli kısmına dokunun. İşte o yumuşaklık etin az pişme yumuşaklığıdır.. Sonra yine sağ elinizin baş parmağı ile sağ elinizin orta parmağına dokunun. Bu sefer baş parmağın elinize bağlandığı yerdeki sertlik orta pişmiş, 3nci parmağınız bastırdığınız yerdeki sertlik orta iyi , küçük parmağınıza bastırdığınız zamandaki sertlik ise iyi pişmiş et ayarıdır.

 

Nar Ekşisi Ve Balsamik ile Islatılmış Fırın Sebzeler

2 kişi için

2 adet havuç
2 adet kabak
2 adet patates
2 adet pancar
4 adet yeşil sogan
1 adet pırasa
1 adet beyaz soğan
1 baş sarımsak
Tuz karabiber
Zeytinyağı
Nar ekşisi
Balsamik sirke

- Havuç, kabak, patates, pancarları uzunlamasına 4 e kesin, beyaz soğan ve sarımsağı ortadan 2 ye kesin. Tüm sebzeleri tuz, karabiber, zeytinyağı, nar ekşisi ve balsamik ile iyice ovuşturun, bütün sıvının sebzelerin üzerinde kalmasına dikkat edin.

- Fırın kabına tek kat yayın ve 180 derecelik fırında 35-40 dakika kadar pişirin.
Nar ekşisi ve balzamik ısıyla tepkiye girince sebzeleri karartacak ve ekşi lezzetlerini sebzelere geçirecektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder