Perşembe, Kasım 21, 2013

Fener Lokantası Bir Romantik Yemek



      Marmara Denizi'nden İstanbul Boğazı'na girişte, denizcilerin güven duydukları bir dost vardır; Yeşilköy Deniz Fener'i. Eski adı ile Ayastefanos Fener'i 1856'da Sultan Abdülmecit'in isteği üzerine bir Fransız mühendise inşa ettirilmiştir.
   


   23 metre yüksekliğinde taş kule olarak inşa edilen Fener, o günden bu güne 10 saniyede 2 kez 15 mil uzaklığa kadar göz kırpmaktadır. Sisli havalarda ise 30 saniyede bir düdük çalarak, denizcileri hem sığ sahillerden korumakta hem de boğaz girişine geldiklerini işaret etmektedir.

   Boğaz girişinin feneri olan Yeşilköy Feneri'nin içinde yer alan Fener Lokantası tarih kokan geçmişiyle misafirlerine balık, meze keyfi sunuyor.



   Bir lezzet hikayesi yaratan Fener Lokantası, İstanbul'un tarihi fenerinde eşsiz deniz manzarası ve menüsüyle Yeşilyurt'ta yer alıyor. İstanbul denizinin eşsiz manzarasıyla süslediği açık ve kapalı alanlarında denizlerin en nadide lezzetlerini masanıza getiriyor.



   Seveni çok ama sevmeyeni de var lezzetlerini. Ben çok önceden gittiğimde keyif almıştım. Hem manzaradan hem yemeklerinden. 



   Orayı da beğenmezseniz gelin burada lobster ısmarlayayım size:) 


Adres: Feneryolu caddesi ( Polat Renaissance Otel bitişiği ) 34149 Yesilyurt


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder