Salı, Haziran 11, 2013

İtalyan Mutfağı



   İş Bankası Kültür Yayınları, tanınmış birer aşçı ve yazar olan Carla Capalbo, Jeni Wright, Kate Whiteman ve Angela Boggiano'nun kaleminden İtalyan Mutfağı ile lezzet tutkunlarına İtalya'ya özgü malzemeleri, bu malzemelerin tarihleri  ve tipik mutfak kullanımları, nasıl ve nerede yapıldığı, yetiştiği bölge hakkında bilgiler sunan, detaylı pişirme ve hazırlık talimatlarını anlatan ansiklopedik bir kaynak sunuyor. 

   İkinci bölümünde 300'den fazla tarifin resimlerle adım adım anlatıldığı kitap antipasti, yöresel çorbalar, tüm önemli makarna yemekleri, risottolar, polenta ve gnocchi, balık ve deniz ürünleri yemekleri, lezzetli kümes hayvanları eti, çeşitli sebze, salata, tatlı tarifleri ve 1000'in üzerindeki renkli fotoğrafla İtalyan mutfağı için mükemmel bir rehber niteliğini taşıyor.


   İtalyan Mutfağı, tüm geleneksel italyan malzemeleri, mutfaktaki kullanımları, önemli hazırlık ve pişirme teknikleri hakkında fazlasıyla bilgi vermiş. Bir okulda öğreneceğiniz her şey bu kitapta mevcut.

   Bruschetta, Pizza Alla Margherita, fırınlanmış lazanya, Fritto Misto, İtalyan sebze çorbası, Tiramisu ve Zabaglione gibi ünlü yemek ve tatlıların tarifi, kendi makarnanızı yapmak için adım adım tarifler.. Hepsini bulabilirsiniz.

   Yapması da çok kolay ve keyifli üstelik. Sıkıcı bir kitap olmamış. Merakla karıştırıyorsunuz neler var başka diye.

   Benden size tavsiye. Eğer İtalyan mutfağına ilginiz ve benim gibi İtalya'ya karşı sempatiniz varsa bu kitaptaki çoğu tarifi yapmak isteyeceksiniz:)

   Yarın görüşmek üzere! Direnişe devam!


3 Peynirli Bresaola Salata


  • 100 gram quartirolo veya hafif beyaz peynir, küçük parçalar halinde kesilmiş
  • 1 salatalık, soyulmuş ve dilimlenmiş
  • 5 küçük turp, ince dilimlenmiş
  • 2 gr ince şeritler halinde kesilmiş bresaola, dilimlenmiş
  • 12 bütün taze fesleğen yaprağı
  • 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı taze limon suyu
  • Taze çekilmiş karabiber
  • 1 yemek kaşığı taze Parmigiano-Reggiano veya Grana Padano peynir, rendelenmiş


  • Büyük bir tencere dolusu suya, tuz serpip kaynatın. Kaynayan suya fasulyeleri ekleyip, 4-6 dakika kadar kaynatın. 
  • Fasulyeleri süzüp, içinde buz ve soğuk su olan bir geniş bir kaseye aktarıp, pişmesini durdurun. Sonrasında tekrar süzün.
  • Büyük bir servis kasesinde fasulyeleri, marulları, quartirolo peynirini, salatalıkları, turpları, bresaola ve fesleğeni iyice karıştırın. 
  • Bir başka kapta hazırlayacağınız limon suyu, zeytin yağı, tuz ve karabiber karışımını salatanın üzerinde gezdirip Parmigiano-Reggiano ile süsleyerek servis yapın.
  • Afiyet olsun.


   

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder