Perşembe, Haziran 13, 2013

Fıccın



   Kafkasların özel ve yerel lezzetlerini müşterilerine sunan Fıccın, tavuk göğsü ve cevizden yapılma bir sürme olarak tarif edebileceğimiz 'Çerkez Tavuğu' nun en iyi yenebileceği yer olarak kayıtlara geçmiştir kesin.


   Kendine has bir kokusu olan tavuk çorbası 'tulen' de mercimeği seven bir ülkede hoş bişr sürpriz olarak çıkıyor karşımıza burada. İçinde tavuk parçaları ile yavaş yavaş pişen bu koyu kıvamlı çorbanın hafif bir sarımsak kokusu taşıyan buharını koklamak büyük bir zevk.


   Çerkezler pierogi'ye benzeyen ve içleri et ya da patates doldurulmuş mantılarını, yoğurt sosuyla ve üzerine kırmızı biberli yağ gezdirilmiş halinde servis ediyorlar.

   Restorana adını veren fıccın menüde 'bir tür çerkez böreği olarak tanımlanıyor ama aslında Türkiye'de alıştığımız böreklerden çok farklı. Fıccın yapmak için tuzlu, kek hamuruna benzeyen bir hamurun üzetine aromalı bir kıymalı malzeme yayılıyor ve sonra da pizza gibi fırında pişiriliyor. En iyisi ortaya söyleyip hep birlikte yemek.


   Menüde çerkez yemeği fazla yok aslında. Ama Türk yemekleri de birçok restorana göre çok lezzetli. Özellikle karnıyarık çok meşhur. Olaylardan rahat bir nefes aldığınız bir gün mutlaka gidin.


   Şimdiden afiyet olsun:)

Kallavi sokak No:13/1 - 7/1
Beyoğlu
0212 243 83 53

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder