Salı, Haziran 18, 2013

Bir Yemek Masalı



   Adana'nın analı kızlısı, Burdur'un haşhaşlı bulgur pilavı, Sivas'ın helle aşı, Osmaniye'nin toga çorbası, Kelkit'in yergöğ dolması, Antakya'nın zahter salatası, Çorum'un un helvası, Elazığ'ın patlıcan pilezezi, Van'ın sengeseri, Antalya'nın mercimek dondurması, Tunceli'nin sac sırını, Malatya'nın ekşili köftesi, Diyarbakır'ın kaburga dolması, Erzincan'ın ketesi... 


   Sahrap Soysal, çocukluk anılarıyla birlikte onlarca yemek sunmuş okuyucuya. Unutulmaya yüz tutan Anadolu halk mutfağının en güzel tariflerini günümüz mutfak şartlarına uyarlayarak yapımı çok zor görünen yemekleri bile herkesin yapabileceği kadar kolaylaştırıyor. Ben Sahrap Soysal kitaplarını pek almazdım ta ki bu kitaptan bir tarif uygulayana kadar:)

   Bu kitap, mutlu anılardan süzülüp gelen, emek ve sevgiyle yoğurulmuş gerçek bir yemek masalı. Her şehrin insanının ağız tadına uygun yemek tarifleri var. Yapıp dağıtmanın tam zamanı:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder