Pazartesi, Haziran 10, 2013

Haftanın Menüsü



   Günlerdir gündemimdeki tek şey Gezi parkı. Bir yandan Taksim'e gidiyorum bir yandan çalışıyorum ve eve gelip yatmam 02.30 u buluyor. 


   Yazacak fazla bir şey yok. Her şey devam ederken içimden farklı şeylerden bahsetmek gelmiyor. Burada bu konu ile yazmayı da fazla düşünmüyorum çünkü facebook hesabım neredeyse kapanacak yazdıklarımdan ve paylaştıklarımdan:) 

   Ben haftanın menüsüne geçiyorum hemen. Yarın görüşmek üzere..

PAZARTESİ

Izgara Kuşkonmazlı Hellim Salata


  • 150 gr karışık Akdeniz yeşilliği, iri parçalanmış
  • 200 gr kuşkonmaz, iri doğranmış
  • 200 gr hellim peyniri, dilimlenmiş
  • 4-5 dal reyhan, yapraklarına ayrılmış
  • 1 adet sarı Amerikan biberi, ince doğranmış
  • 5 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet limonun suyu
  • Tuz, karabiber



  • Kuşkonmazları bir kaba alıp üzerine 2 çorba kaşığı zeytinyağı, bir tutam tuz ve bir tutam karabiber ekleyerek karıştıırn.
  • Fırın tepsinize yağlı kağıt serip kuşkonmazları ve helşlimleri üzerine yayarak fırınınızın ızgara modunda 9 dakika pişirin.
  • Akdeniz yeşilliklerini, reyhan yapraklarını, sarı biberleri, turpları, limon suyunu, kalan zeytinyağını ve tuzu bir kapta karıştırın.
  • Salatayı servis kasesine alıp üzerine ızgarada pişirdiğiniz kuşkonmazlarla parçalara bölünmüş hellim peynirini ekleyerek servis edin.


SALI

Marine Somon Filetoları, Armutlu Salata ile


  • 6 dilim somon
  • 2 adet taze soğan, ince doğranmış
  • 15 gr tane pembe biber
  • 15 gr tane yeşil biber
  • 15 gr taze zencefil, soyulmuş ve ufak doğranmış
  • 10 adet kırmızı turp, ince dilimlenmiş
  • 12 adet yeşil zeytin, çekirdekleri çıkarılmış, doğranmış
  • 3 adet armut, ince dilimlenmiş
  • 3 adet orta boy salatalık, ince dilimlenmiş
  • 3 adet yeşil limon
  • 3-4 dal mercanköşk, kıyılmış
  • Zeytinyağı
  • Kaya tuzu



  • Pembe ve yeşil biberleri, 2 çorba kaşığı zeytinyağı, 2 adet limonun suyu ve kabuğunun rendesi, mercanköşk, zencefil ve soğanlarla birlikte bir kaseye alıp karıştırarak marinasyon harcınızı hazırlayın.
  • Somon dilimlerini etli kısmı üste bakacak şekilde bir tepsiye dizip üzerlerine marinasyon malzemesini gezdirin.
  • Tepsinin üstünü kapatarak buzdolabında en az 6 saat dinlendirin.
  • Balığı pişirmeden hemen önce salatayı hazırlayın.
  • Armutları, kırmızı turpları ve salatalıkları zeytinlerle karıştırıp salatanızı limon suyu ve zeytinyağı ile soslayın.
  • Somonları marinasyon malzemesinden çıkarıp üzerlerinde birkaç biber tanesi bırakarak ve derili yüzleri üste bakacak şekilde mangalın üzerine (ne ile pişiriyorsanız) yerleştirin.
  • Her iki tarafı da 3-4 dakika pişirin.
  • Kaya tuzu ile tatlandırdıktan sonra salata ile servis edin.


ÇARŞAMBA

Sebzeli Dana Madalyon


  • 1 kg dana bonfile
  • 1 adet havuç
  • 2 adet sivri biber
  • 3 dal taze soğan
  • 6 diş sarımsak
  • 2 dal maydanoz
  • 2 adet defne yaprağı
  • 1 er çubuk tarçın
  • 1 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • Yarım tatlı kaşığı tuz

Sos için,

  • 2 tatlı kaşığı buğday nişastası
  • Yarım çay bardağı su



  • Eti iki parmak eninde kesin. Tencereye yerleştirip üzerine iki veya üçe bölünmüş havuç, biber, soğan, kabukları temizlenmiş bütün sarımsak, maydanoz, tarçın, su, kekikf, defne yaprağı ve tuz ekleyin.
  • 20 dakika pişirin.
  • Çubuk tarçını çıkarın. Yemeği servis tabağına alın.
  • Sos için, kalan su ve sebzeleri blender dan geçirin. Ayrı bir yerde buğday nişastasını yarım çay bardağı su ile açıp tencereye ilave edin ve bir taşım kaynatın.
  • Sosu etin üzerinde gezdirin.
  • Süsleyip servis edin.


PERŞEMBE

Levrek Marin


  • 1 kg levrek
  • 1/4 limon suyu
  • 1 çorba kaşığı elma sirkesi
  • Tuz

Sos için,

  • 1 tatlı kaşığı hardal
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • Bir tutam beyaz biber
  • 2 adet soğan
  • 1 çorba kaşığı üzüm sirkesi



  • Levreği ayıklayıp kılçığını ve derisini çıkarın.
  • Jülyen şeklinde doğrayon ve limon suyui elma sirkesi ile tuz karışımında 1 gün boyunca bekletin.
  • Ertesi gün yıkayınve süzün.
  • Sosu için, derin bir kapta hardal, zeytinyağı, sıvıyağ, beya zbiber, piyazlık doğranmış soğan ve üzüm sirkesini karıştırın.
  • Balığı bu sosun içinde 6 saat bekletin.
  • Servis edin.


CUMA

Soslu Ve Tavuk Etli Sandviç


  • 500 gr tavuk göğüs eti
  • 4 dilim tam buğday ekmeği
  • 2 kornişon turşu
  • Akdeniz yeşilliği

Sos için,

  • 2 yemek kaşığı balzamik sşrke
  • 2 yemek kaşığı barbekü sos
  • 2 yemek kaşığı worcestershire sosu
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 çay bardağı su
  • 1 yemek kaşığı esmer şeker
  • Tuz, karabiber


  • Sos için gerekli malzemeleri derin kaba koyun larıştırın.
  • Tencereye tavuk etini alın.
  • Üzerine sosu döküp orta ateşte kaynamaya bırakın.
  • Kaynadıktan sonra  tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte tavuk eti dağılana kadar pişirin.
  • Pişen tavuk etini elinizle ince parçalara ayırın.
  • Ekmek dilimlerinin üzerine Akdeniz yeşillikleri ve turşu ekleyin.
  • Etleri üzerine paylaştırın.
  • Diğer ekmek dilimlerini üzerine kapatıp servis yapın.
  • Afiyet olsun.

                                 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder