Cuma, Eylül 13, 2013

Un Helvası - Kına Niyetine



   Ben şimdi size güzel bir helva tarifi vereceğim. Ama tüm şu yaşananlar sona erdiğinde yapmanız için:)

   Bütün Türkiye rahata erdiği zaman, polisin kullandığı şiddet sonucu cezalandırıldığı daha önemlisi giden canlarımızın hesabının sorulduğu gün hepimiz helvamızı yapıp yiyeceğiz afiyetle. Bir tabak Suat Kılıç için, kına yerine. Bir tabak Vali Mutlu için, vali artık mutsuz demenin şerefine. Diğerlerine yok kusura bakmasınlar.

   Kafamızı yastığa rahat koyacağımız gün geldiğinde ben sadece helvayı fazla kaçırmış olduğumdan dolayı uyuyamayacağım! Amin!


Un Helvası - Hem de şeker lokumlu

   

5 kahve fincanı un
2 buçuk kahve fincanı tereyağ
4 kahve fincanı toz şeker
5 bardak su

Tencereye tereyağını koyunuz. Hafif kızınca, elenmiş unu da katıp, devamlı karıştırarak un esmer bir renk alıncaya kadar 30-40 dakika hafif ateşte kavurunuz. 
Bu arada bir başka tencereye suyla şekeri koyunuz. Bir taşım kaynatarak şurubu hazırlayınız. 
Un esmerleşince üzerine şurubu dökünüz. 
Hepsini iyice karıştırdıktan sonra tencerenin kapağını kapatıp helvayı çok hafif ateşte demlenmeye bırakınız. 
Sonra ateşten indirip bir saat kadar dinlendiriniz. 
Üzerini tarçınla süsleyip, servis yapınız.
Afiyet olsun!




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder