Perşembe, Eylül 12, 2013

Kibrit Kutusu Bahariye'nin Desteği



   Bahariye'de bir cafe var. İsmi de Kibrit Kutusu.. Malum dün gece yenen gazdan sonra kahvaltı iyi gider. 

   Verdikleri destek için bile gidilir. Ben özellikle bunun için oranın müdavimi olabilirim çünkü bu zamanda korkup camdan başını bile uzatmayan tonla insan varken orası büyük bir cesart göstererek yanınızdayız mesajını verdi.



   Kadıköy böyle bir yer zaten. Sen Kadıköy'e tomalarla girip gözünü karartırcasına saldırmanın ne büyük hata olduğun anlayamazsın. Hayvan dostu insanlar gazdan etkilenen kedi ve köpekleri müthiş korumaya alır. En ufak zarar gördüklerinde size düşman kesilirler. Mahalle sakinleri anahtarlarını apartman kapısında bırakır ki gençler katil polislerden kaçarken sığınabilsinler. Orada yaşayan bilir o güzelim sokakları. Ancak orada yaşayan bilir ki o sakin huzurlu yerin ne kadar güvenli olduğunu. 



   Kadıköy'de yaşayan yaşlı oldukça fazladır. Çoğu orada doğup büyümüş ve mahallesini çok seven insanlardır. Hepsinin yüzü aydınlıktır. Bilinçli ve ilerici insanlar yaşar Kadıköy'de. Sen otobüs dolusu polisinle sınırsız bir şekilde sıktığın biber gazlarıyla aslında ne çok zarar verdiğinin farkında değilsindir. Belki sadece evinde oturuyor olan yaşlılarımızın canına kast ediyorsundur. Besledikleri hayvanların ölümüne sebep oluyorsundur ki bu kendi canlarından daha değerlidir onlar için.



   Olayların başından beri orada yürüyüşler olur. Hiçbirinde ne bir olay çıkar ne de etrafa bir zarar verilir. Sakince dağılırlar. Esnafı ise onlar kadar kıymetlidir. Polis eline taş alır binaya atar asıl zararı kendisi verir ki gençlerin sabahlara kadar içtiği, eğlendiği o sokaklarda kavga neredeyse hiç çıkmaz. O semtin insanları birbirini korur ve hiç de hafife alınacak bir bölge değildir. Dışarıdan gezmeye gelenler de bilir ki Kadıköy İstanbul'un en nadide yerlerindendir. Rahat edersin orada, gecenin bir yarısı çıkıp yürüsen bilirsin ki bir şey olmayacak.



   Sen çıkıp oraya saldırır o insanlara huzursuzluğu yaşatırsan karşılığını fena alırsın. Tencere tavanın hiç susmadığı ve komşuluğun muhteşem olduğu yerdir. İşte bu yüzden ne pahasına olursa olsun kapılarını açarlar. Sen kapıları camları kırıp içeri girmeye çalışsan da onlar hiç korkmaz.



   Kibrit Kutusu da oranın sakinlerinden biri. Senelerin işletmesi. Gençlerin rahat rahat oturup keyifli vakit geçirdikleri düşüncelerini özgürce belirttikleri bir cafe. Bütün bunları para kazanmak için yapmadıklarını cafeye girince anlıyorsunuz zaten.

   Üstelik Kahvaltıları da şahane! Onaylamak zorunda değilsiniz ama kahvaltıyı orada en azından bir kere yapmalısınız. Hatta bir teşekkür için gidilir kahvesi içilir.



   Tuvaletleri de oldukça meşhurdur ki girdiğinizde bir saatte çıkamazsınız. Dergiler kitaplar ve notları okumadan çıkmak mümkün değildir. Ki biz tuvaletlerde okumayı seven bir millet olarak bayılabiliriz oraya! Not yazarsınız ölümsüz olur...



   Teşekkürler Kibrit Kutusu! Cafeniz daim olsun. Gülen yüzünüzü hep görmek isteriz.


1 yorum:

  1. tesekkurler dilara biz de istanbul a gelince bir kahvelerini iceriz.yazini cok begendim eline saglik

    YanıtlaSil