Çarşamba, Eylül 04, 2013

Tembellere.. :)



   İnsan bazen eve geldiğinde mutfakta oyalamayacak ama lezzetli bir şeyler olsa da yapsam diyor. Özellikle çalışan bayanlar. Ben bile mis gibi kokan ama 10 dakikada yapıp yiyebileceğim şeyler istiyorum genelde. Eminim mutfakta benden daha uzun seneler çalışmış olan biri evinde neredeyse hiç yemek yapmıyordur.

   Hangi ustaya sorsam evinde hep eşlerinin yemek yaptığını söylerler. Sanırım tüm gün yapmaktan kaynaklanıyor. Yemek yapmak bizler için bir iş olduğundan eve iş getirmemeye çalışıyoruz:)

   İşte bu yüzden size miss kokan ve yapması bir o kadar kolay olan bir tarifim var. Çıtır çıtır yemelik.  Çok aç olduğunuzda denemenizi çok tavsiye etmem ama misafirler için atıştırmalık olarak pek cazip gelebilir. Tv karşısında keyif yaparak bir şeyler yemek isterseniz eğer bu tarif tam sizlik!

Üç Renk Cips



2 adet havuç
2 adet pancar
2 adet patates
Kızartmak için ayçiçek yağı

Dip Sos

4 çorba kaşığı yoğurt
1 çorba kaşığı hardal
1 çorba kaşığı haşhaş tohumu
1 çorba kaşığı sarı hardal tohumu
1 limon kabuğu rendesi
1 limonun suyu
2 dal zahter kekik
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber

Tüm malzemeleri soyup ince rende aparatını kullanarak ince yuvarlaklar haline gelecek şekilde geçirin.
Çıtır olmaları için 10 dakika buzlu suda dinlendirin.
Bu işlem nişastanın daha çabuk çözülmesini sağlar ve cipslerinizi gevrek yapar.
Cipslerinizi kızartmadan önce süzüp kağıt havlu ile iyice kurulayın ve kızgın ayçiçek yağında 2 dakika kadar kızartın.
4 çorba kaşığı yoğurdu krema kıvamına gelinceye kadar karıştırın. 
1 çorba kaşığı hardalı ekleyip karıştırmaya devam edin. 
1 çorba kaşığı haşhaş tohumu ve sarı hardal tohumunu da ekleyin. 
2 dal zahter kekiği ekledikten sonra 1 limonun rendesini ve suyunu ilave edip, baharatlarla da şenlendirince sosunuz hazır olacak. 
Cipslerinizi bu dipsos ile servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder