Çarşamba, Eylül 25, 2013

Levrek ile İncir Tatlısı Ne de Güzel Yakışır


   Şeftalili ve Somonlu Levrek

4 tane 120 gr’lık levrek
4 tane 120 gr’lık somon
Yarım şeftali
Sarı papya biber
4 kiraz domates
5-6 nane yaprağı
1 tutam tuz
1 tutam karabiber
4 vişne
Yarım çay kaşığı sarımsak

Sosu için
   
2 yemek kaşığı pirinç veya limon sirkesi
1 yemek kaşığı soya sosu
1 yemek kaşığı toz şeker
Yarım yemek kaşığı su
Tuz

Sos için gerekli tüm malzemeyi derin bir kapta karıştırın. 
Geniş bir kaba levrek, somon, şeftali dilimleri, çekirdeklerini çıkarıp ikiye böldüğünüz vişneleri, jülyen doğranmış biber ve ikiye böldüğünüz kiraz domatesleri alın. 
Tuz, karabiber, ince kıyılmış sarımsak ve sosu koyu kıvama gelinceye kadar karıştırıp 10 dakika dolapta bekletin. 
10 dakika sonra tabağa yerleştirip nane yaprakları ile süsleyip servis yapın.

Keçi Peynirli İncir

İncir
Keçi peyniri
Taze ceviz
Bal



İncirleri ortadan dörde ayırın ve ortalarına keçi peyniri ve soyulmuş taze ceviz yerleştirin. 
Cevizleri soymadığınızda daha güzel gözüküyor, ama kabuğunda hafif bir acılık da var. 
Taze cevizi rahatça soyabilmek için, öncesinde ılık suya atabilirsiniz. 
Peynir ve cevizin ardından çok az bal da koyarsanız tam bir bomba olacaktır. 
Ben balı sıkmalı alıyorum, biryerlerden gelmişse de rahat dökebilmek ve dekore edebilmek için bu kaplara koyuyorum. 
Şekilli sıkarak güzel bir dekor yapıp daha tatlı sevenlerin tabağı sıyırmalarını da sağlayabilirsiniz. 
Son olarak da üzerine ve kenarına nane ekleyin. 

İncir seçerken aklınızda bulunsun, en şık ve güzel görünen incir büyük ihtimalle tadı en az olan incirdir. Arzu ederseniz incirleri fırına verip sıcak da servis edebilirsiniz, ayrı bir güzelliği oluyor. Ancak bu günlerde tazeliğin doruğunda olan bu yiyecekleri daha nefes alırken yemek büyük bir şans diye düşünüyorum. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder