Çarşamba, Eylül 18, 2013

Karamela Sepetindeki Zencefilli Karamelli Kek



   Karameli sevmeyen var mı aranızda? İlave ettiğiniz ürüne daha çok lezzeti başka hiçbir şey bu kadar güzel katamaz.

   Ucuz  bir marketten çok ucuza yuvarlak, mini, içi gofret olup dışı karamelli çikolatalı bir şey aldım. Sonra bir paket yetmeyince 3 paket yedim o çikolatadan. Sırf karameli için yendiğini fark edince kek yapmaya da böyle karar verdim. Pek de lezzetli oldu..

   Deneyen beni bilgilendirsin lütfenn! Çook beğeneceğinize eminim de birazcık uğraştırıyor. Afiyet olsuun şimdiden!


Zencefilli Karamelli Kek



   3 yumurta
   1 çay bardağı pekmez
   Yarım su bardağı esmer şeker
   2 yemek kaşığı bal
   1.5 su bardağı un
   100 ml eritilmiş tereyağı
   1.5 tatlı kaşığı rendelenmiş taze zencefil
   1 çay kaşığı tarçın
   1 paket vanilya
   1 paket kabartma tozu

Üzeri için
   
   Yarım su bardağı krema
   Yarım su bardağı toz şeker
   Yarım yemek kaşığı tereyağı

Yumurta ve şekeri çukur bir kapta mixer ile 7-8 dakika çırpın. 
Pekmez ve balı da ekleyip çırpmaya devam edin. Taze zencefili ilave edin. Eritilmiş tereyağını ekleyin. 
Son olarak elediğiniz unu, kabartma tozunu, vanilyayı ve tarçını ilave edip karıştırın. Yağladığınız kek kalıbına malzemeyi aktarın. 
Soğuk fırına verin. 
160 derecede 45-50 dakika pişirin. 
Karamel sos için şekeri yüzeyi yapışmaz bir tencereye alın. 
Rengi karamel olunca tereyağını ekleyip karıştırın. 
Kremayı da ilave edin. Kısık ateşte pişirin. 
Ilınınca soğuyan kekin üzerine gezdirin. Dilimleyerek servis yapın.
Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder