Salı, Eylül 10, 2013

Lezzetli Salatalar



   Saçlarım çook güzel oldu! Bu biiir. Bu yüzden bütün gün gezdim mi gezdim! Bu ikiii. Çok havalı oldum! Bu da üçç! Tabii yakın çevrem hariç muhtemelen farkına varan yok ama olsun. Ben biliyorum yetmez mi? Hadi bu da dört olsun!

   Ben şimdi bir yürüyüşe çıkayım. Şöyle saçlarımı savura savura. Sabah sabah bir güzel nefes alayım. Size afiyet olsun efenim.

   

Buğday Salatası


1 su bardağı aşurelik buğday
1 küçük konserve mısır
2 adet közlenmiş kırmızı biber
2 adet salatalık turşusu
Çeyrek demet maydanoz
Tuz
kırmızı pul biber
Zeytinyağı
2-3 yemek kaşığı limon suyu
Nar ekşisi

Buğdayları bol suda hafifçe patlayıp yumuşayıncaya kadar kadar haşlayın.
Haşlanan buğdayları süzün ve sudan geçirip derin bir kaba alın.
Biberi, turşuyu küp küp doğrayın. Yıkayıp süzdüğünüz maydanozları ince ince kıyıp buğdayların üzerine ilave edin.
Tuz, pul biber, zeytinyağı, limon suyu ve nar ekşisini salatanın üzerine ilave edip iyice karıştırın.
Soğuk servis yapın.

Pecorino Peynirli İncirli Salata


15 yaprak marul (içteki sert diri yaprakları tercih edin)
10-15 yaprak reyhan
1 adet salatalık
3-4 adet olgun incir
15-20 gr pecorino peyniri
Zeytinyağı
Balsamik sirke
Tuz

Marulu yıkayın ve 10-15 dakika kadar sirkeli suda bekletin. 1 kez daha yıkayın ve bıçak yerine ellerinizde beyaz kısımlarını ayıklayın. Yine ellerinizle istediğiniz büyüklükle parçalara ayırın.
Yıkadığınız reyhan yapraklarını yeşilliklere ilave edin ve servis tabağına alın.
İncirleri büyüklüklerine göre 4 ya da 6 parçaya ayırın.
Peyniri ve salatalığı bir soyacak yardımıyla ince dilimler haline getirin ve incirlerle birlikte salataya serpiştirin.
Son olarak tuz, balsamik sirke ve zeytinyağını bir kasede çırpıp salatanın üzerinde gezdirin.
Salatayı karıştırıp servis yapın.


-Pecorino Romano, parmesan’a çok yakın bir peynir çeşidi. Yapı olarak benzeseler de lezzet farkları var. Pecorino koyun sütünden yapıldığı için daha güçlü bir kokusu ve lezzeti var. Tabi parmesan gibi bu peyniri de bizim eski kaşarımız gibi dilimleyip yiyemezsiniz. Salatalar ve pizzalarda rendelenerek ya da fotoğraftaki gibi bıçak ya da soyacak yardımıyla traşlanarak kullanılabilir.

Peynir Topları ve Mevsim Salatası


Peynir topları için

150 gr beyaz peynir ya da keçi peyniri
2 yemek kaşığı dövülmüş ceviz
1 çay kaşığı kıyılmış ya da kuru fesleğen
1 tatlı kaşığı kıyılmış maydanoz
1 çay bardağı çörekotu

Salata için

1 orta boy adet marul
10 adet zebra domates
10 dal taze soğan
2 adet dolmalık kırmızı biber
Zeytinyağı
Tuz
Yarım limon suyu

Peynir, ceviz ve diğer iç malzemesini bir tabakta çatalla ezerek iyice karıştırın.
Cevizden biraz ufak parçalar kopartarak elinizde yuvarlayın.
Bir tabağa çörekotunu dökün ve peynir toplarını tabakta yuvarlayarak çörekotu kaplanmasını sağlayın.
Tüm salata malzemeleri yıkayın. Marul, domates, biber ve soğanları ince ince doğrayarak, geniş bir karıştırma kasesine alın.
Zeytinyağı limonu ayrı bir kasede karıştırarak salataya ekleyin ve tüm malzemeyi servis tabağına alın.
Hazırladığınız peynir topları ile salatayı süsleyerek servis yapın.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder