Pazartesi, Aralık 23, 2013

Başlığı Siz Koyun...



      Google, 2013 Zeitgeist listesini açıkladı. Dünyada ve memlekette en çok aranan kelimeleri açık seçik görmüş olduk bu sayede. Şaşırtıcı sonuçlar var. Hatta sadece Türk milletinden beklenecek bir durum. Okuyunca anlayacaksınız..

   Google'da en çok arananlar; Eokul, Ösym, Altın fiyatları, İşkur, Pepe, Rüya tabirleri, Wolfteam, Şans Topu, Gangnam Style, Justin Bieber ve Ankara'nın Bağları zira! Beni şoka sokan kategori ise Türkiye'de en çok aranan yemek tarifleri oldu. 
   Bir numarada sarımsak çayı var. Listenin kalanı daha da tuhaf: Muhallebili kadayıf. Google'da en çok aranan ikinci yemek tarifi bu. Millet muhallebili kadayıf ile kafayı bozmuş sanırım. Üç numarada karnıyarık var, dörtte karnabahar kızartması. Beş, ezogelin. Altı, pandispanya kek. Ve sıkı durun. En çok arananyemeklerin yedincisi, kruvasan tarifi! Liste kalburabastı, paşa lokumu ve hamsili pilavla 10'a tamamlanıyor. Türkiye'de en çok aranan 'Nasıl yapılır' başlıklarında da 'Abdest nasıl alınır' ve 'Oraya nasıl giderim'i takiben, üçte 'Aşure nasıl yapılır', dördüncü sıradaysa 'Makarna nasıl yapılır' var. Makarna haşlarken bile google'a danışan bir nesil ha! Makarnayı soran aşureyi okuyup tek tek uygulamaya çalışsa da yapamaz bence. Nasıl yapılacağını google'dan bakıp yaptığın aşureden hayır gelir mi, onun takdirini de size bırakıyorum..
   
   Yazmadan geçemeyeceğim. Aramızda Kalsın dizisini izleyen var mı? Çok eğlenerek izlediğim tek dizi sanırım. Dolap bozulduğu için etler sürekli taşınır, fazla yemekten gut olunur, perhizin ilk günü etten sayılmadığı için tavuk pişirilir, kesmeyince ailenin kadınları gecenin bir yarısı mutfakta toplanır. Lahmacundan konuşma esnasında kırt kırt kemirilen galeta ve ekmek arası taze soğanlara.. Baklavadan 'İtalyan limon şerbeti'ne.. Aramızda Kalsın, başrolüne mutfağı koymasıyla ne muhteşem bir şey yapmış. Böyle şenlikli cümbüşlü sofralar kurulmasa izlerken şimdiki kadar keyif almazdım herhalde. Ama bir de oyunculuk lezzeti var ki, of! Hüsne rolüne Binnur Kaya'dan daha iyi kimse yakışmazdı. Vavien'in ötesine geçilebileceğine ihtimal vermezdim, evde kendimi püskürürken yakalıyorum onu izlerken.
   
   Tabii dizidir, yemektir, google dır işi şakaya vuralım diyoruz da günlerdir Türkiye çalkalanıyor. Yok ayakkabı kutusuymuş yok iftiraymış, çeşit çeşit boy boy kasalar ve para sayma makinesiymiş, gemicikmiş. Yok biri bir valiz beğenmiş öbürü gitmiş hediye etmişmiş içinde para yokmuş (ömrümde hediye diye valiz verildiğini görmedim). Daha da tuhafı bakanlar istifa etmemişmiş. Gurur da yokmuş ki zaten. AKP'de kimse masum değilmiş, dinin arkasına saklanıp konuşma yapmakla, namaz kılmakla, dizilerdeki filmlerdeki sevişme sahnelerini ayıplamakla (Bilali leylekler getirdi galiba), dekolte giydi diye işine son vermekle namuslu olunmuyormuş. İmam Hatipe giderek hiiç olunmuyormuş! 

   Ölen, yaralanan gençlerin ve ailelerinin ve hatta bizlerin ahı mı tutuyor dersiniz? 

   

5 yorum:

  1. Yolsuzluk işine hiç girmeyeceğim, çünkü nato kafa nato mermer, hala şunun bunun oyunu/yedirtmeyizlerle bunları yiyen çok insan var, bezdim!

    Aramızda Kalsın'a ba yı lı yo rum! Entrika ihtiraz yok, sanki birisinin evini izliyor gibi hissediyorum kendimi, ki normalde şiveli konuşulan dizileri hiç sevmem ama şahane!

    Bu arada bence asıl şaşırtıcı olan makarna&aşure değil, makarna ve kruvasan yahu! Makarnayı soran kruvasandan uzak dursun, kruvasandan elleri su toplayan kızın tavsiyesi :)

    zeynep

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yedirtmeyiz diyorlar yemek için bend e yoruluyorum bazen. O yüzden kimseyle pek tartışmasına girmemeyi tercih ediyorum. Kendi blogumda ifade ediyorum en temizi ve en sağlıklısı bu şekilde oluyor:) yemek blogunda bu yazının ne işi var diyenlere de bir cevap olsun Zeynepçim bu:)

      Aramızda Kalsın dizisini sevmemin diğer sebebi de o. İzlerken keyifleniyorsun. Kötülerden, gamsız insanlardan birbirinin arkasından iş çeviren insanlar yok. Mis gibi dizi:)

      Makarna tarifine bakmanın anlamını çözemedim henüz. Kruvasan zordur ama pek de lezzetlidir değmiyor mu değiyor vallahi:)

      Sil
  2. İhtiraz a itirazım var, tabi ki ihtiras :)

    YanıtlaSil
  3. gugıl amcaya ekmek üstü lezzetler diye sordum ben de, yolumu size düşürdü... pek keyifli olmuş tespitler, yorumlar. Teşekkürler ve tanıştığımıza memnun oldum... esra

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgeldiniiz! Ben de sayenizde yeni tarifler kazanmış oldum:) Blogunuzu takipteyim!

      Sil