Cuma, Aralık 27, 2013

Bu Ara İzlenecek En Sevimli Film 'İsimsiz Duygusallar'




   Pera Film, Fransız Kültür Merkezi işbirliğiyle 02 – 17 Mart 2013 tarihleri arasında yemek ve sinema arasındaki ilişki üzerine eşsiz bir film seçkisi sunmuştu. Tadı Damağında: Yemek ve Sinema.


   İsimsiz Duygusallar bu festivalde gösterime giren filmlerden biriydi. Film, kontrol altına alamadığı utangaçlığı yüzünden yeteneklerinin farkına varamayan çikolata ustası Angélique’in (Isabelle Carré) hikayesini anlatır. İşi için uğraşıp didinen çikolatacı Jean-René de benzer bir durumdan, sıkılganlıktan şikayetçidir. Bu durum şirketini de tehdit ederken Angelique’i yeni satış görevlisi olarak işe alır. Patronuna ilgi duyduğunu fark eden Angelique şirketi kurtarmak için kimliğini gizleyerek yeni bir çikolata serisi geliştirmeye karar verir. Bu hoş komedide, şirketin geleceği söz konusuyken, Angelique ile Jean-Rene’nin kendilerini aşıp karşılıklı duygularını birbilerine açmaları gerekmektedir.



   Pek sevimli, hem duygulara hem göze hitap eden izlerken gülümsemenin yüzünüzden eksik olmayacağı bir film İsimsiz Duygusallar. Bazen bu tür filmlere ihtiyaç duyarız. Kötü karakterlerin olmadığı, neşeli ve temiz insanların bulunduğu filmlere yani. Yüzümüz gülsün, keyfimiz yerine gelsin diye. Kötü haberlerden, kötü anlardan biraz olsun uzaklaşabilmek için. Geçen gün yazdığım dizi gibi. İşte bu film tam da anlattığım gibi.



   

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder