Perşembe, Aralık 05, 2013

Meyve Ve Sebzelerin En Güzel Halleri


      
   Bezelyeden botlar, patatesten kayalar, kahverengi ekmekten tepeler... Bütün bunlar size Hansel ve Gretel masalını anımsattı büyük olasılıkla. 


   44 yaşındaki fotoğraf sanatçısı Carl Warner yarattığı seriyle masalları gerçeğe dönüştürdü. Warner önce, yaratacağı manzarayı tasarlıyor. Sonra da her manzaranın ayrıntılarını ayrı ayrı hazırlayıp, yiyecekler bayatlayıp solmadan bunların fotoğrafını çekiyor. 


   Manzaranın bütün parçaları tamamlandıktan sonra da bilgisayarda hepsini düzenliyor. Sanatçının favorisi ise brokolilerden yarattığı yemyeşil orman. 


   İngiliz sanatçı Carl Warner, eserlerinde sadece yenilebilir materyaller kullanıyor. Çikolatalar, sebzeler, meyveler ve et ürünleri bu materyallerden. Sanatçı çalışmalarında kullanacağı yiyecekleri pazardan tek tek seçiyor. Ardından bu yiyeceklerle haftalar süren çalışmalar başlıyor. Sonuç tabiri caizse görenlerin iştahını kabartacak cinsten.


   Fotoğraflarına baktığınızda aklınıza ilk gelen şey Photoshop programı yapıldıkları oluyor. Fakat Warner eserlerini çikolata, sebze, meyve ve et ürünlerini birbirine iğneleyerek ya da yapıştırarak oluşturuyor. Yani tamamen el emeği:) 


   O, yiyecekleri kullanarak tam bir kompozisyon ve tüm bir dünya kurmayı seviyor. Bu inanılmaz yetenek ve yaratıcılığı yansıttığı eserlerini anlatmak hiç kolay değil elbette. Kendisine bu farklı yaratıcılığından dolayı lakap olarak, "Peacasso", "Salvador Deli" ve "Caraveggio" diyorlarmış.


   Ben mesela bir yandan yapar bir yandan tırtıklardım hatta yaptıktan hemen sonra şöyle bir bakar 'Ay ne güzel yapmışım aferin bana' der sonra da oturur bir güzel yerdim. Zor ama çok keyifli değil mi?




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder