Perşembe, Ocak 31, 2013

Beyoğlu'nda bir Dürümzade




   İstanbul'da gece yarısından sonra genelde çorba ya da kokoreç tükettiğimiz bir gerçek. Bir de eğlence dönüşü ise çorba işçeden evlere dağılmayız genelde. Ama tek seçenek bu değil arkadaşlar. Beyoğlunda balık pazarının hemen çıkışındaki barlar sokağının sağ tarafında kalan Dürümzade gece 2'de de gündüz 2'de de aynı tatmin edicilikte dürümler yapıyor.


   Dürümzade'nin kırmızı biber ve baharatlara bulanmış ince, oval lavaşın diğer lavaşlarla alakası yok. Buranın dürümü ince pizza hamuruna benziyor, ortası küçük hava kabarcıklarıyla dolu, nemli ve yumuşak, kenarları ise çıtır çıtır. Şahane değil mi?

   3 seçenek var. Yavuş şiş, çok acılı Adana kebap ya da az acılı Urfa kebap. Etler kömür ızgarasında pişiriliyor. Etler piştikten sonra lavaş etin üzerine koyuluyor. Bu arada etin üzerindeki lavaş ısındıkça daha önceden lavaşa sürülen baharatlı karışımın kokusu da ete yayılmaya başlıyor.


   Bir de lavaşa etle birlikte maydanoz, sumaklı soğan ve domatesler dizilince tadından yenmiyor. 

   İşte böyle bir dürüm yiyorsunuz orada. Yazarken bile ağzımın sulanmasını engelleyemiyorum:) Siz bir de önünüze koyulduğunda, o ilk dilimi ağzınıza aldığınızda düşünün.

   Yolunuz düşerse uğrayın. Yolunuz düşmezse de mutlaka gidin:)


   Adres ise şu:

   Kamer Hatun caddesi No: 26/A Beyoğlu 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder