Pazartesi, Ocak 28, 2013

Drama Kokulu Haftanın Menüsü




   Ah ben nasıl dayandım. Drama kursunun nasıl geçtiğini yazmadan nasıl durabildim gelin de bana sorun:)

   Burası öyle bir yer ki bakış açınızı değiştiriyor, güzel vakit geçirerek hayata farklı yönlerden bakmayı öğreniyorsunuz. Yepyeni insanlar tanıyor, hepsinden bir şeyler kapıyorsunuz.


   Biz o gün 5 kişiydik. Normalde 9-10 kişi olacağız. Suat bey, Siz Dramanın kurucusu ile tanışma faslı yaşadıktan sonra ne için orada olduğumuzu teker teker belirttik. Ardından değişik oyunlar oynayarak kaynaşmayı sağladık. Oyunlar derken birbirimizin ayaklarına dokunmaya çalıştık ve bunu yaparken kendi ayaklarımıza dokundurmamaya çalıştık:) Yanındaki kişiyi hissetme, uyumlu hareket etme gibi çalışmalardan sonra minik bir tiyatro yaptık. Kurgu aslında. 

   Üçer ve ikişer gruba ayrıldık ve kendimizde rahatsız olduğumuz yönümüz ismimiz oldu. Mesela utangaç olan vardı, sert olan ya da hassas olan.. Herkes kendisi hariç birini canlandırdı. Bir bakıma kendimizi dışarıdan görmemizi sağladı. Programlamadan, ne konuşacağımızı düşünmeden başladığımız oyun öyle keyifli geldi ki Suat beyin tamam artık oturabilirsiniz lafını duymasak devam edecektik:) 

   Yaşça bana yakın kişiler vardı. Ve az kişi olmanın verdiği rahatlık işimize geldi. Ama ben kalabalık olduğumuzda da çok eğleneceğimize eminim.

   Sürekli gülen, ortalıkta koşturan insanlar canlandırın gözünüzde. Ben o gün yaptığım hareketleri başka yerde asla yapamazdım.

   Yani vakti olan, katılmak isteyen bence birkaç kişilik daha yer varken bize eşlik etsin. 18 Ocak yazıyor başlangıç tarihi ama aslında geçen cuma başladı. Hayatın yorucu kısmından, işin verdiği mutsuzluktan tamamen sıyrılıyorsunuz. Haftanın yorgunluğunu burada atabilirsiniz bile. Öyle çok şeyin farkına varıyorsunuz ki 'evet ya hakikaten' lafını çok sık kullanıyorsunuz:)

   Kendinize özel vakit ayırıyorsunuz. Bundan daha güzel kişisel gelişim olamazdı.

   Siz Drama, Ataşehir'de. Yukarıda gördüğünüz gibi küçük çocuklar için de programlar var. Kendiniz için olmazsa çocuğunuzu yollamakta fayda var.

   İşte böyle bir akşam geçirdim. Çok güldüm, çok eğlendim, o an başka hiçbir şeyi düşünmedim. Fırsatta olmadı zaten!

   Ben telefon numaralarını vereyim. Belki denemek istersiniz. Benim de bir katkım olmuş olur hem:) 

    Siz Drama Sanat ve Eğitim Merkezi- 0216 469 89 02


   Haftanın menüsü ise şöylee,


PAZARTESİ


     Biftek Eşliğinde Peynirli Mantar Katları


  • 4 adet büyük boy kestane mantarı          
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 2 dilim bonfile
  • 1 çorba kaşığı sıvıyağ
  • 3 çorba kaşığı ezilmiş beyaz peynir
  • 3 çorba kaşığı lor peyniri
  • 1 çorba kaşığı krema
  • 1 çorba kaşığı kıyılmış kapari
  • 2-3 dal kıyılmış dereotu
  • 1 diş kıyılmış sarımsak, karabiber



  • Mantarların saplarını çıkarın. İçlerine tereyağı sürüp, tuz serpin.
  • Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15 dakika pişirin.
  • Diğer taraftan bonfile dilimlerini tuz ve karabiber ile tatlandırın.
  • Yapışmaz yüzeyli tavaya bir çorba kaşığı sıvıyağ koyup önlü arkalı kızartın. Kekik serpip sıcak tutun.
  • Üzeri için, kestane mantarlarını temizleyip boylamasına dilimleyin. Tuz ve karabiber ekleyip tereyağında sote edin.
  • Beyaz peynir ve lor peynirini bir kaba alın. Üzerine krema, kapari, sarımsak, karabiber ve dereotu ekleyip, karıştırın.
  • Peynirli karışımı fırından çıkan mantarların içine doldurun.
  • 2 adet mantarı üst üste koyup servis tabağına alın. 
  • Üzerine 1 çorba kaşığı sote kestane mantarı koyun. ve bonfile eşliğinde servis yapın.



SALI


     Mantarlı Bohçalar


  • 400 gr küçük boy kültür mantarı      
  • 400 gr kuşbaşı kuzu eti
  • 4 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet soğan
  • Yeteri kadar su
  • 1'er adet havuç ve patates
  • 1 çorba kaşığı silme un
  • Tuz, karabiber, kekik


    Hamuru için,

  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı su
  • 3 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet yumurta, aldığı kadar un, tuz


    Üzerine,

  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 çorba kaşığı su



  • Hamur için süt, su, zeytinyağı, yumurta ve tuzu bir kaba alıp çırpın.
  • Üzerine azar azar un ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayın ve streç filme sarıp 15 dakika dinlendirin.
  • İç malzeme için, 1 çorba kaşığı zeytinyağını bir tavaya alıp, piyazlık doğradığınız soğanı rengi dönene kadar kavurun.
  • Üzerine eti ekleyip, suyunu salıp çekene kadar kavurun.
  • Yarım su bardağı sıcak su ekleyin. ve azaldıkça su ilave ederek eti yumuşayana dek pişirin.
  • Diğer taraftan havuç ve patatesi kuşbaşı doğrayın. 1 çorba kaşığı zeytinyağında havucu 15 dakika sote edin ve kenara alın.
  • Ayrı bir tavaya 1 çorba kaşığı zeytinyağı koyup patatesi 10 dakika soteleyin.
  • Kalan zeytinyağını geniş bir tavaya alıp mantarları üzerine ekleyin. Suyunu salıp çekene dek soteleyin. Üzerine et, havuç, patates, un, kekik, tuz ve karabiber ekleyip harmanlayın.
  • Hazırladığınız hamuru iki eşit bezeye ayırın. Her birini unlu zeminde servis tabağı ebadında açın.
  • Ortasına harcın yarısını koyun. Uçları yukarı toplayıp bohça şeklinde kapatın.
  • Kalan hamur ve harcı da aynı şekilde hazırlayın.
  • Yumurta sarısını 1 çorba kaşığı suyla çırpıp, hamurların üzerine sürün.
  • Mantarlı bohçaları yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine yerleştirin.
  • Önceden ısıtılmış 200 derece fırında hamurların üzeri kızarana dek pişirin.



ÇARŞAMBA


     Salsa Soslu Misket Köfte


  • 400 gr dana kıyma           
  • Yarım kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı hardal
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 adet yumurta
  • Kimyon, karabiber, kırmızı biber, tuz
  • 2 yemek kaşığı galeta unu
  • 5-6 yemek kaşığı un
  • Ayçiçek yağı (Köfteleri kızartmak için)


    Sosu için,


  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım kilo domates rendesi
  • 1 adet soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 3-4 adet sivri biber turşusu
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • Yarım çay kaşığı kimyon
  • 1'er çay kaşığı toz şeker, tuz, kekik, karabiber
  • Yarım çay kaşığı kişniş
  • İnce kıyılmış maydanoz
  • Çeyrek limon suyu



  • Köfte için, un hariç bütün malzemeyi karıştırarak yoğurun.
  • Yoğurduğunuz köftelere misket şeklini vererek una bulayıp kızartın.
  • Sos için, kabuksuz domatesleri rendeleyin.
  • Soğan ve biberleri ince ince doğrayıp domatese ekleyin.
  • Maydanoz ve sarımsakları ince kıyarak bu karışıma ilave edin.
  • Baharatları da ekledikten sonra zeytinyağı ve domates salçasını da ekleyerek 10 dakika pişirip buzdolabında bekletin.
  • Üzerine çeyrek limon suyunu ilave edip, kızartmış olduğunuz misket köftelere gezdirerek servis yapın.


      
PERŞEMBE


    Lahana Sarma


  • 1 adet küçük boy dolmalık lahana 
  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 3 adet büyük boy soğan
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım demet taze nane
  • 1 çorba kaşığı çam fıstığı
  • 1 çorba kaşığı kurutulmuş nane
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • Tuz, karabiber, yenibahar
  • 1 çay kaşığı toz şeker



  • Pirinci yıkayıp süzün.
  • Lahana yapraklarını ayırıp yıkadıktan sonra geniş bir tencerede haşlayın.
  • Geniş bir tencerede zeytinyağını ısıtıp kıyılmış soğanları kavurun.
  • Pirinci ve salçayı ekleyin.
  • Birkaç dakika daha kavurduktan sonra kıyılmış yeşillikleri, tuzu, şekeri, çam fıstıklarını, 1 bardak suyu ve baharatını ilave edin.
  • Kısık ateşte pirinç suyunu çekene kadar pişirin.
  • Ocaktan alın, soğumaya bırakın.
  • Lahanaların ortalarındaki sert kısımlarını keserek sarmaya hazır hale getirin.
  • Lahanaları dilediğiniz şekilde sarın.
  • Tencereye yerleştirin. 1 bardak su ilave edin. Çok kısık ateşte 1 saat kadar pişirin.



CUMA


    Fırında Tarhanalı Ve Sebzeli Somon


  • 600 gr somon fileto parçaları
  • 2 adet girit kabağı
  • 1 çorba kaşığı susam
  • 1 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 kahve fincanı toz tarhana



  • Girit kabağını yıkayıp kabuğunu soymadan rendeleyin.
  • Susamı, zeytinyağını ve toz tarhanayı ekleyip karıştırın.
  • Bu karışım ile somon fileto parçalarını harmanlayın.
  • Önceden ısıtılmış 190 dereceye ayarlı fırında 15 dakika pişirin.
  • Sıcak servis yapın.
  • Afiyet olsun:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder