Cuma, Mart 29, 2013

Penelopeli Woman On Top




   Penelope Cruz çok beğendiğim biri değil. Fakat mutfak konulu filmleri araştırırken rastladığım bu filmin başrol oyuncusu kendisi. İzlemek farz oldu artık beğenmezsem kapatırım' diye kendimi avuturken bir bakmışım ki film bitmiş.

   Eğlenceli mi eğlenceli hatta romantik ve hatta komedi. Bunların yanında en önemlisi mutfak ve yemek görüntüleri bol miktarda mevcut.


   Filmin konusunu anlatayım ben size. 

   Isabella ve Toninho Oliveira, deniz kıyısında lokanta işleten Brezilyalı evli bir çifttir. Tutkulu bir aşk yaşamaya devam eden çiftin evliliğini iki şey sarsmaktadır. Birincisi Isabella yaptığı leziz yemekleriyle lokantanın kalitesini arttırmakta fakat tüm bu ünü kocası kapmaktadır. İkincisi ise Isabella'nın seks dahil olmak üzere her şeyde kendisinin hakim olma isteğidir. Kendisi çok güzel bir genç kadındır fakat çocukluğundan beri bir hastalığı vardır ve bundan ancak bir Vodoo büyüsü sayesinde kurtulmuştur. Tempolu hareketler yapamamaktadır. Ailesi Yemenja adlı okyanus tanrıçasına dua ederek onu bu dertten kurtarmak istemişler o da bu genç kıza çok iyi yemek yapma gücünü vererek avutmuştur. 


   Kocası ise Isabella'nın hastalığından bıkar ve onu aldatır. Bunu öğrenen Isabella kocasının yaptığını kendine yediremez ve pılını pırtısını toplayıp Amerika'ya arkadaşı Monica ile yaşamaya gider. Burada yıllardır hayalini kurduğu kendi lokantasını açma planını gerçekleştirmeyi düşünür.
   Isabella'nın tek amacı çok iyi bir şef aşçı olmak ve dünyaca tanınmaktır. Fakat ilk görüşte aşık olduğu Toninho yüzünden bu hayalleri suya düşer.
   


   Dışarıda becerileri ile kariyerini yükseltebileceği kocaman bir dünya ve kendisine aşık olabilecek yığınla erkek vardır...
Fırsatlar ülkesi Amerika onu beklemektedir. Nitekim soluğu San Francisco'da alır. Sonrasını anlatmayacağım. Olur da merak edip izlerseniz pişman olacağınızı sanmıyorum. Keyifli bir film. 


   Ben tatilime devam ederken size iyi hafta sonları! :)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder