Cuma, Mart 22, 2013

The Ramen Girl




   Bu filmi yanlış zamanda izlemişim. Gecenin bir vakti izlememem gerekiyormuş. Çünkü canın Ramen çektiğinde kalkıp öyle hemen hazırlayamıyorsun:)


   Daha önce izlediğim ve notlar aldığım bir filmdi The Ramen. Sonrasında 'Ne yesem makarna mı yapsam yok olmaz açık yer bulabilir miyim sipariş etsem en yakın lezzette bir şeyi olur mu acaba' diye evin içinde dolandım durdum resmen. Yani siz de ya yemeğinizi yedikten sonra izleyin ya da yapın yerken yanında bu filmi açın:)

   Efendim filmin konusu şöyle, Abby (Brittany Murphy) erkek arkadaşının arkasından Tokyo'lara kadar gelmiş ancak bir yere bağlanmaktan kaçak nalçakk erkek arkadaşı Ethan (Gabriel Mann) tarafından terk edilmiş bir Amerikalıdır. 


   Kendini Tokyo'da yapayalnız ve ne yapacağını bilmez bir halde bulan Abby, evinin balkonundan bir Ramen dükkanı görür. Şaşkın bir halde dükkana girer. O kadar yalnızdır ki dükkanın sahiplerinin dediklerinden hiçbir şey anlamamasına rağmen konuşmaya ve ağlamaya başlar.


   Bu durumla karşılaşan dükkan sahipleri ona acır ve Ramen ikram ederler. Abby yemeğe bayılır ve her gün buraya gelmeye başlar.

   Şef'in eşi ayağını incitir ve Abby ona yardım ettikçe hayat yolunun bu olduğunu keşfeder. Yapması çok zor olmasına rağmen bu yemeği öğrenmek ister. Şef Maezumi'yi (Toshiyuki Nishida) ikna etmeyi başarır, sıkıcı işinden istifa eder ve dükkanda çalışmaya başlar. 

   Bu arada Abby, Toshi adında bir  Zainichi ile (Japonya’da yaşayan Koreli) tanışır. Ethan’dan sonra doğru kişiyi bulduğunu düşünürken tipik bir Japon olan Toshi, firmasının emirlerine karşı gelemez ve Şangay’a gitme kararı alır. Toshi onunla birlikte gelmesini istese de Abby Ramen dükkanını bırakmak istemez. 


   Şef, Abby’ye acımasızca davranır ve sadece temizlik işleri yaptırır. Ancak bu eğitimin bir parçasıdır. Sert biri gibi gözükse de çok duygusal bir insan olan Maezumi alışılmamış bir durum olmasına rağmen bu sarışın kadına Ramen yapmayı öğretecektir. 


   Ancak Abby, ne yaparsa yapsın Ramen’in çorbasını tam anlamıyla tamamlayamamaktadır. Bir şeyler eksiktir ve o da ruhtur. Abby, aşklarının onu terk etmesinin acısıyla o kadar doludur ki yemeğe ruhunu katamamaktadır. ( Gerçekten de böyle bir şey var arkadaşlar. Tarafımdan kanıtlanmıştır:) ) 
   Babasının sürekli söylediği gibi maymun iştahlı biri olmadığını göstermek için ve hayatının bu yeni çizgisinde istediği işi yapmaya kafaya koyan Abby asla pes etmeyecektir.

   Oyunculuklar çok başarılı değil ama Brittany Murphy için izlenebilir:) Keyifli vakit geçirmek ve Japon mutfağını görmek istiyorsanız sizin için ideal bir film. Mutfaklarının güzelliğine dikkat edin izlerken lütfen. Çok duygusal değil, olaylar tamamen komik bir dille anlatılmış.


   Ustası ile birbirlerini hiç anlamadan film boyunca karşılıklı konuşmaları gülmek için bir sebep en azından.

   Cuma film günü de böyle bir filmle geldim karşınıza. Pazartesi görüşmek üzere.  

 

2 yorum:

  1. ne guzel filmler veriyorsunuz.3 cocukla disari dahi cikamiyorum.onlar uyuyunca da tavsiye ettiginiz filmleri izlerken dinleniyorum.teskkurler

    YanıtlaSil
  2. yemekleriniz de guzel ellerinize saglik.daim olsun yazilariniz

    YanıtlaSil