Pazartesi, Mart 11, 2013

Haftanın Menüsü




   Uzun zamandır düşündüğüm, olmasını dilediğim bir şeyin artık olmayacağının farkına vardım. İki dileğim var diyordum ya artık dileğim falan yok.. Dilek dilemeyi bıraktım. Sıkıca tuttuğum ve bırakmayı hiç düşünmediğim ipin ucunu dün bıraktım. Ne yaparsak yapalım, ne kadar çabalarsak çabalayalım hayat bildiği gibi geliyor. 

   Her ayın 10. günleri bana unutamayacağım şeyler yaşatıyor..

   Bugünlük benden bu kadar...




PAZARTESİ

Patlıcanlı Rulo Köfte


  • 1/2 paket Knorr Köfte Harcı           
  • 500 gr dana kıyma, 2 kez çekilmiş - yarım yağlı
  • 1 buçuk çay bardağı su
  • 3 adet patlıcan, 2 cm kalınlığında şerit halinde dilimlenmiş
  • 5 adet domates
  • 1/2 bağ maydanoz, kıyılmış
  • 1/2 çay bardağı kaşar peyniri, rendelenmiş
  • Ayçiçek yağı



  • Kıymayı, köfte harcı, su ve kıyılmış maydanozla yoğurarak buzdolabında 10 dakika dinlendirin.
  • Ayçiçek yağını kızdırın ve dilimlenmiş patlıcanların her iki tarafını altın sarısı oluncaya kadar kızartarak kağıt havluda fazla yağını süzdürün.
  • Domatesleri soyun ve mutfak robotundan geçirerek püre yapın.
  • Patlıcan dilimlerinin içine 1 yemek kaşığı kıyma koyarak rulo yapın ve fırına dayanıklı kabın içine ruloları dizin.
  • Tüm patlıcanlar dizildikten sonra üzerine domates püresi ilave edin ve önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin.
  • Son olarak üzerine kaşar peyniri rendeleyerek servis edin.


SALI

Peynirli Tavuk


  • 1 adet tavuk göğsü         
  • 125 gr hellim peyniri
  • 2 tane soğan
  • 1 tane domates
  • 2 adet biber
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 kase mantar
  • 1 çay kaşığı biberiye
  • Birer çay kaşığı karabiber tuz



  • Önce soğanları piyazlık doğrayın, tencereye alın, küp doğranmış tavuk eti ve sıvı yağı ilave edip sote edelim. 
  • Üzerine doğranmış mantarı ilave edip kavurmaya devam edin. Daha sonra doğranmış biberi ilave edin. Karıştırarak kavurmaya devam edin.
  • Hellim peynirini küp doğrayıp yemeğe katın. 
  • Küp doğradığınız domates ve biberiyeyi ilave edin, tuzu ve baharatlarını ayarlayıp pişmeye bırakın.



ÇARŞAMBA

Patates Salatalı Çıtır Çipura


  • 1 paket Knorr Çıtır Pane Harcı    
  • 2 adet yumurta
  • 1 paket Sirkeli ve Sarımsaklı Salata Sosu (Dilerseniz kendiniz sos hazırlayabilirsiniz)
  • 3 yemek kaşığı su
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 4 adet Çipura filetosu
  • 2 su bardağı doğranmış karışık yeşillik
  • 2 adet orta boy patates, küp doğranmış
  • Kızartmak için ayçiçek yağı



  • Patatesleri bol tuzlu kaynar suda haşladıktan sonra kabuğunu soyarak küp şeklinde doğrayın.
  • Salata sosunu tarife göre hazırlayarak patates ve yeşillikle karıştırın.
  • Düz bir tabağa Knorr Çıtır Pane Harcı’nı döküp ayrı yayvan bir kaseye de 2 adet yumurtayı koyun. Balık filetolarını önce çırpılmış yumurtaya ardından harca bulayın.
  • Bir tavada az miktarda sıvı yağ kızdırın. Harca bulanmış malzemenin iki tarafını da kızartarak salata üstüne koyarak servis edin.



PERŞEMBE

Tarator Soslu Dil Balığı Filetosu


  • 3 çorba kaşığı kabuksuz kabak çekirdeği, kavrulmuş 
  • 1 çorba kaşığı şam fıstığı, kavrulmuş
  • 1 diş sarımsak, ince doğranmış
  • 1\2 bağ taze kişniş ve ya maydanoz, kabaca doğranmış
  • 1 çay kaşığı tatlı biber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 3 çorba kaşığı tahin
  • 1\2 adet limon suyu
  • 4 adet dil balığı filetosu
  • 1 çay bardağı su



  • Kabak çekirdeği, şam fıstığı, sarımsak, kişniş ve baharatları mutfak rondosunda ufaltın.
  • Ardından tahin ve limon suyunu karışıma ekleyerek bir kaç defa daha makinenin düğmesine basıp bırakın.
  • Makine çalışır durumdayken suyu yavaş bir şekilde ilave ederek mayonez kıvamına gelmesini bekleyin.
  • Sosu tuz ve karabiberle lezzetlendirin.
  • Fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve üzerine balık filetolarını koyun.
  • Her bir filetonun üzerine 1 çorba kaşığı sos ilave ederek yayın.
  • Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 20 dakika balıkları pişirin.




CUMA

Mangal Lezzetinde Karides


  • 1 adet (Knorr) Fırında Tavuk Çeşnisi “Mangal Lezzeti”  
  • 500 gr karides
  • 6 adet taze soğan, 3’e kesilmiş
  • 1 bağ maydanoz, kabaca doğranmış
  • 1 diş sarımsak, dövülmüş
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi




  • Tüm malzemeleri fırın torbasında karıştırın.
  • Önceden ısıtılmış 180 derecede fırında 35 dakika pişirerek ister patates kızartmasıyla ister tek ya da balık yemeklerinizle servis edebilirsiniz.




 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder