Perşembe, Kasım 15, 2012

Mimi Otur, Sıfır !



Ah Mimi Vah Mimi      

 
   2010 Eylül ayında İstanbul'a yerleşene kadar ki ilk 8 ayımızda bir hafta sonu Taha İzmir'e gelmişse diğer hafta sonu ben İstanbul'da olurdum. Bir de tabii cicim ayları dediğimiz o şahane ayların verdiği özlem bunu tetikliyordu da yollar hiç yormuyordu. 

   Yine bir Nisan ayına denk gelen İstanbul kaçamağında arkadaşlarımız Esin, Fikret, Özge ile Arnavutköy Mimi Rum tavernasına rezervasyonumuzu yaptırdık.

   Yemekli olduğu için 19.30 gibi orada olduk.Masamız çok içeride olmadığı için kalabalıkta sıkışmamıza da gerek kalmadı.
   
   Ege ve adalarının en özel mezeleri seçilmiş ve hepsi gayet lezzetliydi.Biz fix menü tercih ettik sınırsız yerli içki ile. Fakat isteğe göre A la Carte menü seçeneği de sunuluyor. Fiyatları 65-75 lira arası. Rum salatası ile özel Mimi sac kavurmasını 
önerdiler. Biz levrek de tercih ettik fakat salatasız olmayacağı için Rum salatamız tüm lezzetiyle masamızda bulundu. Müzikti, eğlenceydi her şey çok güzel gitti ta ki bizim Fikret ''ben sirtaki yapıcam'' diye ayağa kalkana kadar.. Keşke sadece sirtaki ile kalsaydı da o tabaklara gözünü dikmeseydi.. İnsan öyle bir ortamda kendisini 40 yıllık yunanlı sanıyor galiba:) Kafası güzel olmasaydı muhtemelen kestiği elinin canını yaktığını hissederdi:) Neyse ki biz korktuğumuzla kaldık. Çünkü bizim bildiğimiz Fiko ''elim koptu allaah'' a kadar getirirdi olayı:)
   
   Sirtakiyi o gece ustasından öğrenme ve pratik yapma şansımız da oldu diyebilirim. Danslar, sirtakiler, rembetikolarla geçen şahane geceyi unutamadık. Ve Taha'nın doğum günü organizasyonunu yapma vakti yaklaştığı için o güne tekrarlayalım dedik. Keşke hiç demeseydik çünkü büyük bir hayal kırıklığı yaşadık. Bir önceki gidişimizde karşılaştığımız iyi hizmetten eser yoktu. Bir arkadaşımız 10 dakikalığına uğradı ve yemek yemese bile en azından müziği dinledi gibisinden saçma sapan bahaneyle ücret istemelerine mi kızayım her şeyin özensiz olmasına mı yoksa sevgilimin doğum gününün çok da parlak geçmeyişine mi yanayım bilemedim!Neyse ki kendisi her yerde eğlenebilen bir yapıda olduğundan fazla sorun olmadı. Ama 3. yü tekrarlamayız ona eminiz!

   Yani diyeceğim o ki sevgili arkadaşlar; Mimi bizi hayal kırıklığına uğrattı. Tabii bu olay sadece bize mi denk geldi bilemiyorum. Umarım öyledir...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder