Cuma, Kasım 23, 2012

Kızarmış Yeşil Domatesler

''İşin sırrı sosta''

   

    Filmi izlerken güldüğüm anlar kadar gözümdeki yaşlara engel olamadığım sahneler de bir o kadar çoktu.
   Ben direk konusunu yazayım siz de geç olmadan izleyin. Çünkü bendeniz bu zamana kadar izlemediğime pişman oldum!

   Evliliği yolunda gitmeyen Evelyn, bir bakımevinde tesadüfen Ninny ile tanışır. Onu her ziyaret edişinde, Ninny gençliğinde tanık olduğu bir dostluğun öyküsünü anlatır: 1920'ler Amerika'sında üstelik siyah-beyaz çatışmasının en yoğun olduğu bir dönemde birçok zorluğa göğüs gerek Idgie ve Ruth'un dostluğunu..


                                     
       
   Bu iki kadının öyküsünden ilham alan Evelyn, Ninny'nin de yardımıyla kendi sorunlarının üstesinden gelmeyi başarır ve hayata yeniden tutunur. 
                     

 

   
   Tabii izlerken filmde pişen yemek kokularını almamanız imkansız.. Bu yüzden benim yaptığım gibi film biter bitmez tariflere girişme ihtimaliniz yüksektir :)


    O yüzdeen size filmde pişen mis kokulu yemeklerden bir kaç tarif veriyorum. Kokusu burnunuzda değil, tadı damağınızda kalsın diye..




         Sipsey'nin Güney Usulü Kızarmış Tavuğu

Günahkar Kumarbazların Favorisi !

  • Bütün tavuk
  • Süt
  • 1 1/2 bardak elenmiş un
  • Tuz, karabiber

  • Bütün tavuğu ufak parçalara ayırın.
  • Parçaları tuz ve karabibere iyice bulayın.Bir süre bu şekilde bekletin.
  • Ardından parçaları yarım saat sütün içinde bekletin.
  • Biraz tuz, un ve karabiber ile tavuk parçalarını pişirme torbasına koyun.
  • İçindekiler iyice karışana kadar poşeti sallayın.
  • 200 dereceye ayarlanmış fırında tavuklar kızarana kadar pişirin.
  • Afiyet olsun.


        Kızarmış Yeşil Domatesler

  • Bir orta boy yeşil domates (kişi başı)         
  • Beyaz mısır unu
  • Tuz, karabiber
  • Zeytinyağı

  • Domatesleri yaklaşık yarım santim kalınlığında dilimleyin.
  • Dilimleri önce tuz ve baharata, ardından da beyaz mısır ununa bulayın.
  • Geniş bir tavada zeytinyağını kızdırın.
  • Domateslerin iki tarafını da kahverengi oluncaya kadar kızartın.

       
       Yoğurtlu Bisküvi

Kuşların en sevdiği bisküvi!                     
  • 2 bardak un
  • 2 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1/4 tatlı kaşığı karbonat
  • 1/2 bardak margarin
  • 1 bardak yoğurt

  • Un, kabartma tozu, karbonat ve tuzu bir kaba boşaltın.
  • Margarini ekleyip iyice karıştırın.
  • Karışıma yoğurdu ekleyin. Homojen bir hal alana kadar karıştırın.
  • Karışımı rulo haline getirin ve rulodan istediğiniz kalınlıkta bisküviler kesin.
  • Kızgın bir tavada hafifçe kahverengileşinceye dek kızartın.


       Patates Şekeri

Baldan da tatlı oldular!
  • 1/3 bardak tereyağı
  • 2/3 bardak esmer şeker,
  • 6 orta boy haşlanmış, soyulmuş ve dilimlenmiş patates
  • 2 tutam tarçın
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 1/3 bardak su

  • Geniş bir kızartma tavasında şekeri tereyağının içinde eritin.
  • Patatesleri tavanın içine atın ve şurubun içinde kızarıp rengi değişinceye kadar bekletin.
  • Patateslerin üzerini tuz, su ve tarçın ile kaplayıp yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirin.
  • Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder