Çarşamba, Ocak 08, 2014

Füzyon da Füzyon Diye Tuttursam da Bu Tarif Bambaşka!




   Dün füzyon mutfağı dedim dedim bir tarif bile vermedim. Bugün size keyifli bir ‘füzyon’ tarifi vermek istiyorum. Tek yaptığımız Türk işi bir yemekle ünlü bir Fransız yemeği olan Peynirli Sufleyi birleştirmek. İşin ilginç tarafı, Patlıcan Beğendi gibi bu en ‘milli’ yemeğimizin kendisinin bile bir füzyon eseri olması! Zira Beğendi, közlenmiş patlıcan ile ünlü Fransız beşamel sosunun bileşiminden ibarettir.

Patlıcan Beğendili Sufle

3 tepeleme çorba kaşığı un
3 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
2 bardak süt
4 yumurta sarısı
5 yumurta beyazı
1 bardak rendelenmiş eski kaşar
1 bardak közlenmiş patlıcan püresi
1 tatlı kaşığı tereyağı
2+1 çorba kaşığı susam
Tuz, karabiber

8 tane küçük sufle kabını tereyağı ile iyice yağlayıp içlerine susam serpin. 
Un ve zeytinyağını bir tencerede 3-4 dakika karıştırarak kavurun, sütü azar azar ilave edip un-yağ karışımına tamamen yedirerek bir beşamel sos yapın. 
Sosun içine peynir ile patlıcan püresini karıştırın. Yumurta sarıları ve karabiber ekleyin. 
Yumurta beyazlarını mikser ile kar haline gelene dek çırpın ve çok dikkatlice, fazla karıştırmadan, patlıcanlı karışıma yedirin. 
Sufle kaplarına paylaştırıp üzerlerine susam serpin. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında yarım saat pişirin ve hemen servis edin. 
Hemen servis etmezseniz, sufleler iner. 
Unutmayın! Sufle misafiri beklemez, misafir sufleyi bekler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder